Bedem fest ne odustaje: Doček uz logorsku vatru i kuvano vino

Bedem fest je zajedno sa lokalnom upravom planirao da uz lokalne muzičare i “Piva džez” organizuje doček Nove godine
99 pregleda 10 komentar(a)
Trg slobode, Foto: Milica Hrvavčević
Trg slobode, Foto: Milica Hrvavčević
Ažurirano: 30.12.2015. 11:55h

I dok DF i lokalna uprava Nikšića traže krivce za odustajanje odnajavljenog dočeka Nove godine na gradskom trgu, optužujući jedni druge, volonter godine, direktor Bedem festa Petar Šundić nastavlja sa onim po čemu je prepoznatljiv – neodustajanjem.

U njegovoj režiji na Trgu Slobode, pored spomenika kralju Nikoli, uz logorsku vatru, kuvano vino, muziku sa razglasa i dobro raspoloženje, biće dočekana 2016.godina.

„Svako veče, u sklopu bazara, mi smo se na Trgu uz logorsku vatru družili. Narod je pozitivno reagovao na takvo druženje, pa smo odlučili da isto druženje organizujemo i 31.decembra, bez velikih bina i glamura, onako kako nama dolikuje, uz logorsku vatru. Nijesmo se bavili bilo kakvim motivima, niti razlozima koji su van umjetnosti, van ljubavi prema svom gradu ”, kazao je Šundić.

Bedem fest je zajedno sa lokalnom upravom planirao da uz lokalne muzičare i “Piva džez” organizuje doček Nove godine. Za proslavu najluđe noći na gradskom trgu prijavio se i DF ali su, kako su njegovi predstavnici saopštili, od te namjere odustali jer im je MUP kasno izdao odobrenje, pa zbog toga nijesu bili u prilici da se organizuju.

“Mi smo imali najbolju namjeru i sigurno ćemo naredne godine sa loklanom upravom organizovati doček. Pozivam zato sve sugrađane da dođu i da pokažu da cijene sve ovo što mi radimo iz srca i duše Biće to spontani doček, na poseban, autentičan način, jer je ovo naša poruka svima da je Nikšić uvijek bio avangarda“, poručio je Šundić i pozvao sugrađane da od kuće ponesu po koju palicu i da im se pridruže.

Bonus video: