“Montenegro erlajnz” neće letjeti za Niš

MA je i ovog puta Nišlijama predložila uspostavljanje subvencionisane linije za Tivat, ali oni na to nisu pristali
67 pregleda 29 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2015. 06:47h

Poslovodstvo niškog aerodorma odbilo je ponude “Montnegro erlajnza” (MA) i najvećeg evropskog niskobudžetnog avio-prevoznika Rajan er za uspostavljanje redovnih linija tokom naredne godine sa drugim po veličini gradom u Srbiji.

Izvršni direktor aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović potvrdio je srpskim medijima da nisu prihvatili ponude za uspostavljanje poslovne saradnje sa irskim, odnosno crnogorskim prevoznikom.

“Rajan er” je, navodno, tražio da ga gradske vlasti Niša podrže sa 200.000 eura mjesečno i da kompanija na plaća aerodromske usluge, kako bi uspostavili liniju iz Niša za neku od evropskih metropola.

Slično je, navodno, tražio i MA, koji je letio na liniji Niš - Podgorica od 2010. do 2013. godine. Tada je grad Niš subvencionirao MA, odnosno kupovao i do 40 karata za mjesta u avionu.

MA je i ovog puta Nišlijama predložila uspostavljanje subvencionisane linije za Tivat, ali oni na to nisu pristali. Đurđanović je nagalasio da MA i Rajan air nisu pristali na iste uslove koje aerodrom već daje mađarskom lou-kost prevozniku Viz er.

Bonus video: