Vojvodiću otpremnina do 43.000 eura

Vojvodić je prekjuče kazao da je precizirano da ima pravo na 6, odnosno 12 neto-zarada. U Ugovoru piše, međutim, da je riječ o bruto-zaradama
0 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Rade Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.12.2015. 06:35h

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić dobiće oko 43 hiljade eura u slučaju raskida ugovora, a ne 28 hiljada kako je tvrdio prije dva dana.

U Ugovoru o radu, objavljenom juče na portalu RTCG, piše da Vojvodiću pripada šest bruto-zarada ako dobije otkaz, a duplo više u slučaju sporazumnog raskida ugovora.

On je prekjuče kazao “Vijestima” da je ugovorom precizirano da ima pravo na otpremninu u iznosu od šest, odnosno 12 neto-zarada.

Vojvodić tvrdi da mu se omakla greška, jer je najmanje “opterećen” tim dijelom ugovora.

On je juče “Vijestima” kazao da je ugovor javan i da svi mogu da ga vide.

Prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, Vojvodićeva mjesečna neto-zarada iznosi 2.281 euro, iz čega proizilazi da mu je bruto-zarada oko 3.620 eura.

Njegov prethodnik Branko Vojičić na sudu je dobio otpremninu od oko 80 hiljada eura, nakon što je razriješen dužnosti.

Savjet RTCG je u ponedjeljak, iza zatvorenih vrata, ponovo raspravljao o predlogu menadžmenta da se Vojvodiću odobre dodatni bonusi na zaradu za prethodnih pet mjeseci, što je odbijeno na jednoj od prethodnih sjednica otvorenih za javnost.

Član Savjeta Goran Đurović tvrdi da se o tome ponovo raspravljalo na predlog predsjednika Ivana Mitrovića.

Đurović je “Vijestima” kazao da je Mitrović sazvao sjednicu, na kojoj je prihvaćeno još nekoliko predloga menadžmenta koje je Savjet ranije odbio.

“Očigledna je bila namjera da se isprave odluke Savjeta jer se nisu svidjele menadžmentu. Ovakav način rada Savjeta potpuno urušava smisao našeg djelovanja, jer se po ovom principu sve odluke ovog tijela mogu promijeniti do nivoa koji odgovara menadžmentu. Insistiranje na ponovnom raspravljanju istovjetnih pitanja o kojima je Savjet već donio odluku shvatam kao nepoštovanje Savjeta a razlozi zašto ostali članovi pristaju na ovakav odnos menadžmenta mi nisu poznati”, rekao je on.

Mitrović je juče rekao “Vijestima” da je bila riječ o svečanoj sjednici i da mediji zbog toga nijesu bili pozvani:

“Samo smo razmotrili neke tačke, o kojima se raspravljali na prethdnim sjednicama”.

Đurović: Mitrović prekršio zakon jer nije zvao novinare

Đurović smatra da je Mitrović prekršio zakon i poslovnik o radu, jer nije pozvao medije i ostalim članovima nije dostavio dnevni red.

“Predsjednik Savjeta RTCG je sam odlučio da na sjednicu ne budu pozvani mediji čime je prekršen član 48 Zakona o javnim radio-difuznim servisima Crne Gore koji glasi: 'Sjednice Savjeta su otvorene za javnost, osim ako Savjet dvotrećinskom većinom glasova od ukupnog broja članova drukčije ne odluči'. Savjet se o isključivanju javnosti nije izjašnjavao. U pripremi sjednice koja je najavljena kao radna i svečana nismo dobili dnevni red i materijal, već je na samoj sjednici podijeljen materijal za dvije tačke predloženog dnevnog reda. Na ovaj način je prekršen Poslovnik o radu Savjeta RTCG”, pojasnio je Đurović. On je istakao da je nakon tri sata rasprave o ovim pitanjima, napustio sjednicu: “Bio sam protiv održavanja sjednice na kojoj je predloženo da se rasprave tri tačke dnevnog reda o kojima je Savjet odluku donio na prethodnoj, javnoj sjednici, održanoj 21. decembra. Besmisleno je da Savjet raspravlja o istim pitanjima dva puta samo zbog toga jer se odluke koje je Savjet donio ne sviđaju menadžementu ili predsjedniku Savjeta”.

Bonus video: