Otkazani dočeci Nove godine u Nikšiću, Đukanović: Čista zloubtreba i opstrukcija zakona

Prema riječima Milutina Đukanovića dozvolu za organizovanje dočeka dobili su juče oko 14 časova iako su, kako je kazao, zahtjev podnijeli prije deset dana. Zbog kratkog roka, prema riječima Đukanovića, moraju otkazati planirani doček jer je za tri dana isti nemoguće organizovati
145 pregleda 21 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.12.2015. 11:05h

Na gradskom trgu u Nikšiću ni ove godine neće biti organizovan doček najluđe noći iako su imali namjeru da proslavu organizuju kako Demokratski front, tako i Bedem fest i lokalna uprava. Na kraju odustali su i jedni i drugi – DF zbog, kako tvrdi opstrukcije, lokalna uprava zbog tehničkih detalja.

Prema riječima Milutina Đukanovića dozvolu za organizovanje dočeka dobili su juče oko 14 časova iako su, kako je kazao, zahtjev podnijeli prije deset dana. Zbog kratkog roka, prema riječima Đukanovića, moraju otkazati planirani doček jer je za tri dana isti nemoguće organizovati.

„To je čista opstrukcija i zloupotreba zakona. Oni su iskoristili zakonsko pravo da se izjasne o našem zahtjevu najkasnije 48 časova prije planiranog događaja i tako nas doveli u nemoguću situaciju jer treba iznajmiti binu i angažovati pjevače koji, s druge strane, nijesu željeli da odbiju sigurne ponude i rizikuju čekajući da li će biti dočeka ili ne ”, kazao je Đukanović.

Lokalna uprava i Bedem fest su najavili doček Nove godine uz lokalne muzičare i “Pivu džez”, a razlog njihovog otkazivanja je, kako tvrde, nemogućnost obezbjeđivanja adekvatne bine.

Bonus video: