Potpisao ugovor: Radu Vojvodiću otpremnina do 28.000 eura

Njegov prethodnik, Branko Vojičić, na sudu je dobio otpremninu od osamdesetak hiljada eura, nakon što je razriješen dužnosti...
121 pregleda 0 komentar(a)
Rade Vojvodić (Novine)
Rade Vojvodić (Novine)
Ažurirano: 29.12.2015. 06:42h

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Rade Vojvodić ponijeće sa sobom oko 28.000 eura, u slučaju sporazumnog raskida ugovora prije završetka mandata.

Vojvodić je juče “Vijestima” kazao da je Ugovorom o radu predviđeno da će mu u slučaju otkaza biti isplaćeno šest prosječnih neto-zarada, a duplo više ukoliko ugovor bude sporazumno raskinut.

“Smatram da nijesam dobio ništa specijalno, jer su svi moji prethodnici imali mnogo bolji ugovor o radu. Moja prosječna plata je 2.400 eura, ali će biti 1.500, ako se usvoji novi Zakon o elektronskim medijima”, rekao je Vojvodić.

Njegov prethodnik, Branko Vojičić, na sudu je dobio otpremninu od osamdesetak hiljada eura, nakon što je razriješen dužnosti...

Savjet RTCG i Vojvodić nijesu na prethodnoj sjednici uspjeli da se usaglase o njegovom ugovoru o radu.

On je demantovao ranije navode da je otpremnina bila glavni razlog oko kojeg se dvije strane nijesu usaglasile.

“Otpremnine sam tražio na predlog advokata, koji mi je rekao da se moram zaštititi, a lično mi to nije bio prioritet. Do neslaganja je došlo zbog digitalizacije i zato što su čekali skoro 20 dana da mi ponude potpisivanje ugovora, a trebalo je da ga potpišem u roku od sedam dana”, kazao je Vojvodić.

Tvrdi da će njegov ugovor, koji je potpisan tokom prethodne sedmice, danas biti objavljen na sajtu RTCG i da će biti dostupan svima.

Njegovim dosadašnjim ugovorom nije bilo predviđeno da u slučaju otkaza dobije otpremninu, što je Vojvodić tražio nakon nedavnog reizbora.

On je kazao da mu nije jasno zašto se niko drugi nije prijavio na konkurs za generalnog direktora RTCG, istakavši da je tokom prvog mandata ostvario “ozbiljne rezultate.”

“Neke stvari na Javnom servisu su se daleko pomjerile, neke malo, dok neke stagniraju. Ali, riječ je o kompleksnom sistemu, a pogotovu je teško raditi sa kadrovskim resursima koje imam na raspolaganju”.

On je istakao da će RTCG, prvi put u istoriji, u Novu godinu “ući sa plusom”.

Pozabaviće se testiranjem radnika

Vojvodić je kazao da će se u novom mandatu ozbiljno pozabaviti testiranjem radnika Javnog servisa i osnivanju “njuz ruma”.

“Na osnovu četvoromjesečne analize ću napraviti izvještaj, koji će pokazati ko je produktivan, a ko nije. Džaba ćemo se digitalizovati, ako ljudi, kao do sada, ne budu dolazili na posao, a primali platu.

'Njuz rum' je najveći izazov RTCG, jer će svaki novinar istovremeno raditi za portal, televiziju i radio, što je praksa u velikom broju evropskih javnih servisa”.

Vojvodić je istakao da će dovesti stručnjake sa strane da testiraju novinare, kako bi se utvrdilo da li mogu raditi posao koji im je povjeren.

Bonus video: