Usvojen finansijski plan UCG za narednu godinu

„Upravni odbor je pokrenuo postupak za izbor dekana sledećih organizacionih jedinica: Pravnog, Madicinskog, Elektrotehničkog, Građevinskog, Biotehničkog i Filološkog fakulteta“, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.12.2015. 17:17h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je finansijski plan te visokobrazovane institucije za narednu godinu, a planirani prihod je 31,4 miliona eura.

„Upravni odbor je usvojio konsolidovani finansijski plan UCG za narednu godinu kojeg čine pojedinačni finasijski planovi organizacionih jedinica, usklađeni sa očekivanim prihodima iz svih zakonskih izvora finansiranja. Planirani prihodi za 2016. godinu su 31.484.289,94 eura“, saopšteno je iz Rektorata UCG.

Usvojen je plan javnih nabavki UCG, koji čine planirane javne nabavke organizacionih jedinica UCG u ukupnom iznosu od 5.026.627 eura.

„Upravni odbor je konstatovao da na današnji dan prema nijednom zaposlenom, spoljenjem saradniku ili angažovanom na UCG nema dugovanja“, kaže se u saopštenju.

Upravni odbor, kako je saopšteno, odlaže donošenje odluke o izboru dekana Mašinskog fakulteta i zatražio je od Mašinskog fakulteta dopunska dokumenta iz konskursne dokukmentacije koju su kandidati dostavljali u postupku izbora dekana.

„Upravni odbor je pokrenuo postupak za izbor dekana sledećih organizacionih jedinica: Pravnog, Madicinskog, Elektrotehničkog, Građevinskog, Biotehničkog i Filološkog fakulteta“, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Upravni odbor je usvojio predlog rektora za realizaciju projekta Montenegro Internet Exchange Point – MIXP-a.

„Upravni odbor je odložio donošenje odluke po pitanju finansija studenata magistarskih studija Arhitektonskog fakulteta zbog nepotpune dokumentacije i zatražio mišljenje Centra za studije i kontrolu kvaliteta studiranja UCG“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: