Na Filozofskom fakultetu uručeni paketići prvacima

Studentska volonterska praksa na Filozofskom fakultetu je započela 2011. godine uz podršku NVO “Pedagoški centar Crne Gore” i od tada okuplja mlade ljude različitih studijskih odsjeka
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2015. 15:11h

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću organizovano je uručenje novogodišnjih paketića za 125 prvaka Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića. Paketiće su obezbijedili studenti, članovi volonterskog kluba SSAAFF (Studenti u altruističkoj akciji Filozofskog fakulteta), a novac su prikupili u okviru donatorskih žurki koje su organizovali tokom decembra. Paketiće su dobila i četiri prvaka prigradskog odjeljenja iz Miločana, Osnovne škole “Ivan Vušović”. Pored paketića studenti su prvake “častili” i predstavom “Novogodišnja magija” koju su sami pripremili.

Dekan Fakulteta doc. dr Goran Barović zahvalio se prvačićima što su uljepšali kraj godine.

“Odavno Filozofski fakultet nije imao važne goste kao što ste vi. Vi ste oni zbog kojih mi ovdje radimo i učimo malo veće učenike od vas. Ovu školu pohađale su vaše učiteljice, veliki broj vaših učitelja, a nadamo se da će te i vi doći ovdje i početi školovanje”, kazao je Barović.

Prvake je pozdravila i prodekanica zanastavu dr Biljana Maslovarić.

Volonterski klub je prethodne sedmice novogodišnjim paketićima obradovao i prvake podgoričke škole “Božidar Vuković Podgoričanin”, a pridružili se i akciji “Učini nekoga radosnim”, koju je pokrenula Coca-Cola radi sakupljanja knjiga za djecu bez roditeljskog staranja. Donirali su 350 časopisa “National Geographic Junir” i 50 trojezičnih ISSA knjiga o uvažavanju različitosti čiji su izdavači Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Pedagoški centar.

Studentska volonterska praksa na Filozofskom fakultetu je započela 2011. godine uz podršku NVO “Pedagoški centar Crne Gore” i od tada okuplja mlade ljude različitih studijskih odsjeka.

Galerija

Bonus video: