Milačić: Neka vlasnici i menadžer "Stefan Brauna" maštaju o hvatanjima za stražnjice

"Imajući u vidu najnoviju besprizornu dezinformaciju, pridošlu iz usta nasilnikove supruge, da je Dajković "u jednom trenutku uzeo piće njenog supruga sa šanka, da bi ga nedugo posle toga i uhvatio rukom za zadnjicu ili međunožje, što ga je isprovociralo" jasno je da je riječ o ljudima koji su osilili", kazao je Milačić
174 pregleda 134 komentar(a)
Marko Milačić
Marko Milačić
Ažurirano: 28.12.2015. 10:25h

Brutalni napad menadžera-batinaša, bivšeg službenika ZIKS-a i Đukanovićevog fana (jasno iz fotografije izašle u javnost) Dejana Dragovića na našeg prijatelja i kolegu, člana UO Pokreta za neutralnost Crne Gore Vladislava Dajkovića demonstrirao je u najprizemnijem i najkonkretnijem vidu duh vremena u kojem živimo: kriminalizovano društvo, generisano iz vrha vlasti, svakodnevnim, dvoipodecenijskim, nekažnjavanjem nasilničkog ponašanja, saopštio je Marko Milačić, izvršni direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore.

Menadžer noćnog kluba “Stefan Braun” Dejan Dragović uhapšen je juče zbog sumnje da je slomio nos članu Upravnog odbora “Pokreta za neutralnost” i članu “Demosa” Vladislavu Dajkoviću.

"Imajući u vidu najnoviju besprizornu dezinformaciju, pridošlu iz usta nasilnikove supruge, da je Dajković "u jednom trenutku uzeo piće njenog supruga sa šanka, da bi ga nedugo posle toga i uhvatio rukom za zadnjicu ili međunožje, što ga je isprovociralo" jasno je da je riječ o ljudima koji su osilili, očigledno na krilima raznoraznih podrški i kojekakvih privilegija, pa im je sada do klasične sprdačine sa Dajkovićem, Pokretom za neutralnost, institucijama, konačno i najproblematičnije, sa javnošću", istakao je Milačić.

Dragovićeva supruga Milica Aćimić - Dragović kazala je sinoć “Vijestima”, da je "Dajković u jednom trenutku uzeo piće njenog supruga sa šanka, da bi ga nedugo poslije toga i uhvatio rukom za dupe ili međunožje".

Milačić je dodao da je nemoguće ne uočiti veoma važan i indikativan fenomen "potpuno isto obrazloženje, potpuno istu neistinu, dao je sudu početkom godine i režimski biznismen Veselin Barović nakon što je potpisnika ovih redova presreo u jednom gradskom lokalu pa prijetio i vrijeđao, a njegovo obezbjeđenje povrijedilo".

"I u mom slučaju, dakle, verzija je bila da sam ga hvatao za zadnjicu. Ova podudarnost zabrinjava, a da nije Vladovog slomljenog nosa razveseljavala bi: da li je riječ o nekoj direktivi, nekog spin doktora iz srca sistema, ili od Đukanovića lično, pa su njegovi pioni, manjeg ili većeg ranga, naučeni da se ovako obračunavaju sa neistomišljenicima kada ih sretnu u lokalima. Još nešto: da li oni, prosto, govore iz lične perspektive, projicirajući svoja stanja nesigurnosti na druge, kada govore o hvatanjima za stražnjicu i međunožje? Tako je, valjda očigledno i u ovom slučaju, kao i u mom prošlogodišnjem: da su takvi ljudi navikli na slične stvari, na takav vid međusobne komunikacije, jer ko zna što sve rade na tim svojim žurkama, ko tu sve koga i kako hvata", rekao je Milačić.

Pokret za neutralnost poziva vlasnike lokala i njihovog menadžera, pa i njegovu suprugu da se dogovore i usaglase stavove.

"Sa njihove strane čujemo više verzija: zvanično, vlasnici lokala navode da je Dajković hvatao djevojke za zadnjice, a sada čujemo da je, ipak, hvatao muškarce. Pokret za neutralnost svima njima ostavlja da maštaju o hvatanjima za stražnjice i međunožja, muška i ženska, i okrećemo se ozbiljnim temama: praćenju koraka nadležnih institucija u ovom slučaju. Nestrpljivo očekujemo kvalifikaciju ovog krivičnog djela i odluku o određivanju pritvora, što je, vjerujemo, nužno u ovom slučaju, i kao zakonom primjerena mjera, ali, još više, kao snažna poruka svim sličnim nasilnicima da je ovakvo ponašanje društveno neprihvatljivo, zakonom najstrože zabranjeno, ali i karakteristično za ljude pećine. Na koncu poruka za Dragovića i njegove idole sa fotografije: nos je polomljen, ali kičma nikada!", zaključio je Milačić.

Bonus video: