Ljepota u kojoj je i Sofija Loren uživala

List izdvaja Bokokotorski zaliv, “neprocjenjivi dragulj“ u kojem turisti mogu uživati po povoljnim cijenama. Kada je riječ o sjeveru, Britanci preporučuju skijanje na Durmitoru...
280 pregleda 28 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2015. 08:23h

Britanski dnevni list “Daily mail“ preporučio je čitaocima da posjete Crnu Goru i uživaju u njenim luksuznim turističkim destinacijama i prirodnim ljepotama.

List piše da Crna Gora nije dovoljno prepoznata kao popularna turistička destinacija zbog balkanskih ratova koji su devedesetih godina prošlog vijeka rastjerali turiste i jer je mlada država koja nije imala dovoljno vremena da se popularizuje.

Navode da, kada je riječ o luksuzu, Crna Gora ima mnogo toga da ponudi.

Posebno mjesto zauzeo je opis ljepota Kraljičine plaže i Svetog Stefana, na kojem je tokom šezdesetih redovan gost bila italijanska glumica Sofija Loren. Izdvojen je i hotel Splendid u kontekstu priče o filmu o Džejmsu Bondu.

Pored opisa luksuznog Aman resorta i Porto Montenegra, lokacija namijenjenih super bogatima i njihovim jahtama, Crna Gora je prava destinacija i za one sa skromnijim budžetom, piše list.

Naročito mjesto zauzima Bokokotorski zaliv, “neprocjenjivi dragulj“ u kojem turisti mogu uživati po povoljnim cijenama. Izdvaja se Kotor, “sa jednim od najljepših evropskih pejzaža i kulturnih znamenitosti”.

Preporučuje se turistima da posjete „Plantaže“ i sebe počaste čašicom rakije, ili crnogorskog “vranca”.

Prednost Crne Gore predstavlja i njena veličina, smatraju Britanci. Dovoljno je mala da nijedna destinacija nije udaljena više od dva sata od bilo koje druge.

Na sjeveru preporučuju svojim čitaocima skijališta na Durmitoru, a na jugu nacionalne parkove i ulcinjsku Veliku plažu, jedna od najdužih u Evropi.

Zaključak britanskog časopisa je da se Crna Gora ističe među ostalima po svojoj ljepoti i bogatstvu, koja uveliko radi na popularizovanju svoje turističke ponude.

Bonus video: