Uskoro oglasi za pripravnički za 25 diplomaca

“Očekujemo da Uprava za kadrove oglase objavi u toku naredne sedmice, te da sve druge procedure završi u najkraćem mogućem roku kako bi diplomci što prije počeli sa radom u Upravi policije”, navodi se u saopštenju MUP-a
89 pregleda 0 komentar(a)
MUP Crne Gore (Novina)
MUP Crne Gore (Novina)
Ažurirano: 27.12.2015. 14:08h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obezbijedilo je sve preduslove da se raspišu oglasi za jednogodišnji pripravnički staž u Upravi policije za 25 diplomaca sedme generacije Policijske akademije, saopšteno je iz tog resora.

“Očekujemo da Uprava za kadrove oglase objavi u toku naredne sedmice, te da sve druge procedure završi u najkraćem mogućem roku kako bi diplomci što prije počeli sa radom u Upravi policije”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni su podsjetili da je taj resor obezbijedio odrađivanje pripravničkog staža za sve dosadašnje diplomce svih generacija Policijske akademije.

MUP je, dodaje se, stvorio uslove da se raspišu oglasi za početne pozicije, na mjestima potrebnim Upravi policije, za koja ispunjavaju uslove i polaznici Policijske akademije koji su završili pripravnički.

Kako su ukazali, Vlada je nedavno usvojila Analizu stanja prijema, napredovanja, obrazovanja i obuke policijskih službenika sa Planom realizacije mjera za unapređenje postojećeg stanja, a koju je izradio MUP.

„Prepoznati nedostaci, koji dijelom proizilaze i iz činjenice da je Policijska akademija u nadležnosti Ministarstva prosvjete, trebalo bi da budu riješeni donošenjem Zakona o policijskoj akademiji“, smatraju u MUP-u.

MUP će, kako je najavljeno, nastojati da ubuduće ima uticaj na broj polaznika koji će se primati na Akademiji, da bude usklađen sa realnim potrebama Uprave policije za zapošljavanje novog kadra, kao i da svi svršeni diplomci po automatizmu zasnivaju radni odnos (odrađuju pripravnički) u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Bonus video: