MA vozi reprezentativce Albanije, ali ih ne sponzoriše

Albanski fudbaleri su na krilima MA letjeli do Jermenije, gdje su odigrali posljednju utakmicu kvalifikacija i plasirali se na EURO
13 komentar(a)
Reprezentacija Albanije, Foto: Printscreen
Reprezentacija Albanije, Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.12.2015. 07:39h

Fudbalska reprezentacija Albanije će najvjerovatnije na krilima Montenegroerlajnza (MA) odletjeti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali crnogorski avio-prevoznik nije njihov sponzor.

Iz MA su za “Vijesti” demantovali pisanje portala malesija.me, koji je juče objavio da će MA biti sponzor fudbalske reprezentacije “zemlje orlova”.

“Nijesmo sponzori fudbalske reprezentacije Albanije, nego smo samo na komercijalnoj osnovi prevozili sportiste iz susjedne države. To se može provjeriti uvidom u ugovore. Sve drugo su insinuacije”, odgovoreno je juče “Vijestima” iz MA.

Istakli su da će se, “kao i do sada, sponzorstva opredjeljivati isključivo za crnogorske klubove, kulturne i sportske poslenike”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, još nije konačno dogovoreno da li će albanski fudbaleri sa MA otputovati u Francusku, ali da je crnogorska aviokompanija najbliža tom poslu.

Na sajtu malesija.me objavljeno je da će, pored MA, sponzori fudbalske reprezentacije Albanije biti i firma “Macron”, nakon što je, kako se navodi, raskinut ugovor sa “Adidasom”.

Albanski fudbaleri su na krilima MA letjeli do Jermenije, gdje su odigrali posljednju utakmicu kvalifikacija i pobjedom izborili istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) u martu nije produžio ugovor sa MA, pa su “sokoli” na gostujuće utakmice letjeli avionima hrvatskog prevoznika “Trade Air”.

Sekretar Momir Đurđevac tada nije želio da govori zašto je raskinut ugovor sa nacionalnom avio-kompanijom, ali je istakao da je FSCG “imao želju da leti avionom svoje države”.

“Vijesti” su tada nezvanično objavile da MA, koja je bila i sponzor FSCG, nije više željela da prevozi “hrabre sokole” po cijenama nižim od važećih, što nijedna strana nije demantovala.

Bonus video: