Nikšić: Osnovci se družili sa pripadnicima granične policije

Na kraju druženja učenicima su uručeni novogodišnji pokloni, koje je obezbijedila granična policija
189 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2015. 15:06h

Učenici osnovnih škola „Pavle Kovačević“ iz Grahova i „Braća Bulajić“ iz Vilusa zahvaljujući pripadnicima granične policije i NVO „Alfa centar“ iz Nikšića imali su priliku da pored osnovnih pravila o saobraćaju nauče i kakvu opremu koristi granična policija.

„Tako su saznali i ovladali upotrebom opto-elektronske opreme, vožnjom u ATV vozilu, a prikazana im je vježba koju su izveli pripadnici granične policije koristeći obučene pse. Vježba se odnosila na pravilno reagovanje i koordinaciju lokalnog stanovništva i granične policije u slučajevima ilegalnog prelaska granice“, kazala je Nada Radović, koordinatorka programa bezbjednosti saobraćaja u „Alfa centru“.

Kazala je da su inicijatori druženja sa učenicima iz Grahova i Vilusa bili službenici granične policije u okviru njihovih aktivnosti koje redovno sprovode.

„Do sada smo imali veliki broj različitih projekata, gdje su rješavani infrastrukturni i socijalno-imovinski problemi, organizovane akcije davanja krvi, prevoženje bolesnika u vremenskim nepogodama, a u saradnji sa Crvenim krstom uručivana je materijalna pomoć najugroženijima“, kazao je Predrag Knežević, komandir granične policije, odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić.

Istakao je da preko kontakt policajca za rad sa lokalnim stanovništvom Nenadom Ćorovićem redovno obilaze domaćinstva pomenutog područja i imaju stalni kontakt sa stanovništvom.

Na kraju druženja učenicima su uručeni novogodišnji pokloni, koje je obezbijedila granična policija.

Galerija

Bonus video: