Ovako je Kolašin ukrašen za novogodišnje praznike

Veliki doprinos dao je sa svojim idejama, sugestijama i radom i Janko - Nako Minić, kolašinski umjetnik
194 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2015. 14:55h

Sa malo novca i puno volonterizma, kreativnosti i entuzijazma, a u organizacije lokalne Turističe organizacije (TO) , Kolašinci su uspjeli da ukrase grad pred novogodišnje praznike atraktivnije nego ikada do sada.

Kako kaže direktorica TO Slađana Kršikapa, ukrašavanje je tematski podijeljeno na dva dijela.

"Prvi dio se odnosio na ukrašavanje "led" ukrasima sa prazničnim motivima. Drugi dio predstavlja potrebu mladih ljudi da urade nešto korisno za svoj grad. U želji da građanima Kolašina i turistima ponudimo nešto drugačije odlučili smo se za saradnju sa mladim ljudima iz našeg grada, kojima smo obezbijedili neophodan materijal da u djelo sprovedu svoje zamisli u vezi sa novogodišnjim ukrašavanjem kolašinskih ulica i trgova", kaže ona.

U timu koji je zaslužan za ideje i njihovo uobličavanje u orginalnu priču zalužni su Mladen Karišik, Andjela Šćepanović, Nikola Krneta, Marija Šćepanović, Ivan Marković, Bojana Janković, Sneža Janković, Jelena Bulatović, Tamara Bulatović, Sonja Vuksanović, Duško Kljajić, Milica Ralić, Slaviša Djerić, Srećko Čarapić, Bojan Medenica, Srdjan Pejović, Boris Bulatović, Balša Cvetković, Miloš Bulatović i Srećko Rakočević.

Veliki doprinos dao je sa svojim idejama, sugestijama i radom i Janko - Nako Minić, kolašinski umjetnik.

Proteklih 20 dana oni su radili na osmišljavanju i izradi nakita za ukrašavanje jelki, irvasa, saonica za irvasa, Djeda Mraza …Kažu da im je cilj bio da ostave utisak da je "novogodišnja bajka" stigla i u Kolašin.

Prema rekacijama sugrađana, očigledno su u tome i uspjeli. U gradu je na stotine ručno rađenih ukrasa, a mladi kreativci su uspjeli da prazne limenke, stiropor, kanap uboliče u unikatne detalje.

"Da bi grad izgledao lijepo, neobično i drugačije u odnosu na ostale uloženo je mnogo rada, truda, pozitivne energije i volonterizma ali I mnogo manje novčanih sredstava nego što je to bila praksa prethodnih godina. Nadam se da će I građani I turisti cijeniti to I odnositi se s pažnjiom prema dekoraciji I figurama postavljenim po gradu", kaže Kršikapa.

Galerija

Bonus video: