Zaposleni u Sava Montenegro osiguranju dobrovoljno dali krv

“Veoma smo ponosni na postotak zaposlenih koji su se odazvali akciji, imajući u vidu da je svjetski standard nivoa davalaštva krvi oko 4-5 odsto, a u Crnoj Gori tek 2,5 odsto", rekao je izvršni direktor Sava Montenegro AD Nebojša Šćekić
75 pregleda 3 komentar(a)
Sava Montenegro davaoci krvi, Foto: Sava Montenegro
Sava Montenegro davaoci krvi, Foto: Sava Montenegro
Ažurirano: 24.12.2015. 16:07h

Sava Montenegro osiguranje je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, sprovelo akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Sava Montenegro AD dva puta godišnje organizuje akcije doborovoljnog davanja krvi, a ovaj put akcija je organizovana povodom obilježavanja Dan Društva (31.12.). U akciji je učestvovalo oko 40 dobrovoljnih davalaca, što čini oko 25 odsto od ukupnog broja zaposlenih u Sava Montenegro osiguranju.

Na svečanosti u sali Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, Sava Montenegro osiguranju dodijeljeno je priznanje za doprinos na polju razvoja dobrovoljnog davalaštva krvi.

“Veoma smo ponosni na postotak zaposlenih koji su se odazvali akciji, imajući u vidu da je svjetski standard nivoa davalaštva krvi oko 4-5 odsto, a u Crnoj Gori tek 2,5 odsto. S obzirom da je broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori još uvijek znatno ispod optimalnog, nadamo se da ćemo svojim primjerom motivisati građane da podržavaju akcije ovog tipa i budu učesnici u što većem broju sličnih", rekao je izvršni direktor Sava Montenegro AD Nebojša Šćekić.

Akcija se sprovodi u svim gradovima Crne Gore, u kojima postoje prostorije Zavoda za transfuziju krvi - Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Baru, Kotoru, Risnu, Bijelom Polju, Beranama i Cetinju.

"Želimo da pomognemo i onima koje ne poznajemo, pa ovu akciju sprovodimo kako bi uvijek bilo dovoljno krvi za one čije zdravlje, odnosno život, zavise od nje. Kao što glasi naš slogan: za svaki slučaj", zaključuje se u saopštenju Sava Montenegro AD

Bonus video: