Neradni dani tokom novogodišnjih praznika i pravoslavnog Božića

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu
0 komentar(a)
Nova godina, jelka
Nova godina, jelka
Ažurirano: 24.12.2015. 15:59h

Neradni dani za novogodišnje praznike su 1. i 2. januar, dok su neradni dani za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti 6, 7. i 8. januar, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Nova godina praznuje se 1. i 2. januara. Dakle, za novogodišnji praznik neradni dani su: petak i subota 1. i 2. januar. Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić dva dana i to 6, 7. i 8. januara. Neradni dani za Božićne praznike su srijeda 6. januar (Badnji dan), četvrtak i petak 7. i 8. januar (Božić)", saopšteno je iz tog Ministarstva.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu, saopštili su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Bonus video: