Dizdarević i kompanija "Imeprijal" dobili nagradu 3. januar

Predsjednik žirija Miloš Marić je kazao da je žiri imao u vidu nemjerljiv doprinos Dizdarevića u promociji kulture Bijelog Polja, realizaciji mnogih projekata i učešća na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu i da nagrada odlazi u prave ruke
231 pregleda 1 komentar(a)
Abaz Dizdarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Abaz Dizdarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2015. 15:44h

Likovni umjetnik Abaz Dizdarević i kompanija Imperijal dobitnici su nagrade 3. januar, odlučio je danas Žiri većinom glasova.

Predsjednik žirija Miloš Marić je kazao da je žiri imao u vidu nemjerljiv doprinos Dizdarevića u promociji kulture Bijelog Polja, realizaciji mnogih projekata i učešća na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu i da nagrada odlazi u prave ruke.

Obrazlažuću zašto je uz Dizdarevića, najveće opštinsko priznanje za 2015. godino pripalo kompaniji DOO Imperijal, Marić je kazao da je i pored nepovoljnog ekonomskog ambijenta ta kompanija iz godine u godinu ostvarivala odlične rezultate u oblastima trgovine, usluga i proizvodnje, te da je uspjela da u Bijelo Polje dovede renomirane partnere koji su promijenili imidž grada.

Uz Marića, u žiriju za nagradu 3. januar bili su još Abid Crnovršanin, Vidran Kljajević, Šefket Ćorović, Radomir Jokić, Ćemal Zoronjić i Žarko Šebek.

Opštinska nagrada 3. januar, kao oblik javnog priznanja Opštine, dodjeljuje se svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos razvoju Opštine, na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom i drugim oblastima društvenog života, pojedincima, organima, organizacijama i zajednicama.

Bonus video: