Predstavnici bjelopoljskog odbora islamske zajednice donirali krv

Predsjednik opštinskog Crvenog krsta dr Besim Kadić je kazao da je ove godine u različitim akcijama prikupljeno 1200 jedinica dragocjene tečnosti i da u narednom periodu treba raditi na podmlađivanju članstva s obzirom na to da su većina od 270 stariji davaoci
0 komentar(a)
Enis Burdžović, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Burdžović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.12.2015. 16:03h

Tridesetak predstavnika Odbora islamske zajednica Bijelo Polje učestvovalo je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi na Odjeljenju transfuzije bjelopoljske Opšte bolnice.

Ovo je sedma akcija koju je organizovao odbor zajedno sa opštinskim Crvenim krstom i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, povodom mjeseca rođenja božjeg poslanika Muhameda.

Glavni imam Odbora Islamske zajednice u BIjelom Polju Enis ef Burdžović je kazao da je sama ideja svake slične pa i ove akcije davanjem krvi poruka da Muslimani ovog grada demantuju svakoga ko trvdi da je Muhamed ali-Selam bio onaj koji promoviše krvoproliće, mržnju i neprijateljstvo prema čovjeku, posebno ovih dana kada se to pitanje aktuelizuje nasiljem u svijetu, a koje se čini u ime vjere.

"Ovom akcijom želimo da dokažemo da osnovu vjere islama čini humanost, težnja da se spase nečiji život, spremnost da pomognete svakome kome je pomoć potrebna bez obzira na vjeru i naciju", naglasio je Burdžović i dodao da svaki koji pomogne ili spasi nečiji život kod boga ima nagradu kao da je spasio čovječanstvo.

Predsjednik opštinskog Crvenog krsta dr Besim Kadić je kazao da je ove godine u različitim akcijama prikupljeno 1200 jedinica dragocjene tečnosti i da u narednom periodu treba raditi na podmlađivanju članstva s obzirom na to da su većina od 270 stariji davaoci.

Bonus video: