Anima u srijedu organizuje performans u Kotoru: Pozivaju na nenasilje i antifašizam

U saopštenju te organizacije kaže se da najmoćniji i najuticajniji politički subjekti podržavaju fašizam “i proizvode stanje permanentnog rata i humanitarnih katastrofa što onemogućava globalni mir pod krinkom širenja demokratije
2 komentar(a)
Anima, performans, Foto: Facebook
Anima, performans, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.12.2015. 19:52h

Centar za žensko i mirovno obrazovanje (ANIMA) u srijedu će u Kotoru organizovati jednosatni performans, kojim će pozvati građanstvo da se u narednoj godini založi za nenasilje i antifašizam.

“Ulazimo u Novu godinu sa mnogo više neizvjesnosti nego ranijih godina. Blagostanje, sigurnost, socijalna pravda, vladavina prava, sloboda, jednakost ideali ljudskosti uzmiču pred ratovima, političkim i izbjegličkim krizama, pred siromaštvom. Sveprisutna fašizacija društva je plodno tle za mržnju i sukobe”, ocijenjeno je iz Anime.

U saopštenju te organizacije kaže se da najmoćniji i najuticajniji politički subjekti podržavaju fašizam “i proizvode stanje permanentnog rata i humanitarnih katastrofa što onemogućava globalni mir pod krinkom širenja demokratije”.

Iz Anime su poručili da vjeruju u mogućnost drugačijeg svijeta u kojem su solidarnost, poštovanje različitosti, nenasilje, odgovornost mogući, uprkos obeshrabrujućoj realnosti.

"Anima će u srijedu u 17 sati na Trgu od oružja u Kotoru organizovati performans “Sačuvajmo mir ” kojim će pozvati građanstvo da se u 2016. godini založi za nenasilje i antifašizam", kaže se u saopštenju.

Performans će biti održan u okviru akcija za mir koje Anima realizuje svake srijede, povodom, kako su kazali, aktuelne političke krize u državi, sve dok se ona ne razriješi.

Bonus video: