Adrenalinski dan na Orjenu

Nikola Brajović je kazao da PK „Subra“,koji je bio organizator Adrenalinskog dana, čini sve kako bi Orjen što bolje predstavio i strancima i domaćem stanovništvu i upravo zbog toga su se rado odazvali sastavljanju zajedničkog kalendara dešavanja za zimu 2015-2016
0 komentar(a)
adrenalinski dan na Orjenu, Foto: Željko Starčević
adrenalinski dan na Orjenu, Foto: Željko Starčević
Ažurirano: 21.12.2015. 14:26h

Adrenalinski dan“, prvo dešavanje iz programa „Podigni glavu – otkrij Orjen“ organizovano je protekle nedjelje kod planinarskog doma „Za Vratlom“.

Neobično toplo vrijeme bez snijega i sunčano jutro omogućili su uspješnu realizaciju programa na Miškovića gredi, omiljenom poligonu za vertikalne sportove.. Prehodno je Danilo Brajović iz Planinarskog kluba Subra grupi od 20 tak učesnika predočio osnovne informacije o ovom sportu i mjerama sigurnosti.

Nikola Brajović je kazao da PK „Subra“,koji je bio organizator Adrenalinskog dana, čini sve kako bi Orjen što bolje predstavio i strancima i domaćem stanovništvu i upravo zbog toga su se rado odazvali sastavljanju zajedničkog kalendara dešavanja za zimu 2015-2016. Takođe, ističe da su uslovi za boravak u planinakom domu „Za Vratlom“ izvrsni, u rangu motela, te poziva Novljane i ostale goste da tu povoljnost više koriste i u ovim zimskim mjesecima.

Naredni događaj iz programa „Podigni glavu – otkij Orjen“ je kićenje kleke i takođe ga organizuje PK „Subra“. Kićenje kleke i lovorike, stari je bokeški običaj, a ovu tradiciju je „Subra“ obnovila još 90-ih godina prošlog vijeka.

Program „Podigni glavu – otkij Orjen“ odvijaće se tokom decembra 2015, odnosno januara i februara 2016-e, na više lokacija u hercegnovskom zaleđu, gdje će se realizovati čak 16 raznorodnih dešavanja, za svakoga po nešto. Koordinator programa je Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Bonus video: