Apel za pomoć petočlanoj porodici Bogavac

Stan u kome žive je namješten, a plaćaju ga 130 eura. Marijana kaže da kada bi imali svoje stvari kirija bi bila 30 eura manje što je za njih velika ušteda. Bogavci duguju dvije kirije a dug za struju im je preko 400 eura
193 pregleda 1 komentar(a)
Banka hrane porodica Bogavac, Foto: Banka hrane
Banka hrane porodica Bogavac, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 21.12.2015. 08:42h

Banka hrane apelovala je na pomoć petočlanoj porodici Bogavac, Marijani i Savu koji sa troje djece Darijom (9), Valentinom (7) i bebom Jelenom žive kao podstanari u Podgorici od 63 eura socijalne pomoći.

Marijana je volonterima Banke hrane kazala da je njen suprug Savo nezaposlen, te da ide da radi za dnevnicu iako ima zdravstvenih problema.

"Operisao je srčanu komoru i osjeća zdravstvene tegobe i danas. Kako bi obezbijedio barem neki euro djeci, radi sve poslove do kojih može doći-krečenje, gipsane radove, konobarisanje. Posla je sve manje, a on je od stresa zbog nemaštine dobio šećer", rekla je Marijana.

Ona je do rođenja najmlađe ćerke radila sezonski na Plantažama.

Stan u kome žive je namješten, a plaćaju ga 130 eura. Marijana kaže da kada bi imali svoje stvari kirija bi bila 30 eura manje što je za njih velika ušteda. Bogavci duguju dvije kirije a dug za struju im je preko 400 eura.

Kako se snalazi da djeci obezbijedi doručak i večeru, Marijana sama zna. Sve improvizacije kako bi djeca bila sita su njena briga.

"Kada ima brašna i krompira sve je lako. Dešava se da nemamo ni za hljeb i tada je zaista teško, a bebi treba mlijeko svakoga dana. Osjetim se veoma loše kao roditelj kada djeca vide slatkiše u komšiluku i traže mi. No skromni su i razumiju kada im objasnim da sada to ne mogu da im kupim ali kada stigne socijala nešto ćemo ipak kupiti", priča Marijana.

Dodaje i da su vlasnik stana i komšije uvijek tu da pomognu.

"Skoro da ne moram da pitam kada pozajmljujem drva za ogrijev od njih. Velika je to stvar. Moja porodica ne može da nam pomogne jer imaju kredit, a ni suprugova jer žive kao podstanari. Zato komšije pomažu koliko najviše mogu", ističe ona.

Volonteri su primijetili da djevojčicama koje su u trećem i četvrtom razredu osnovne škole fali odjeća, obuća, školski probor, kao i igračke iako su se one ustručavale da im to kažu.

Ukoliko želite da pomognete porodici Bogavac kontaktirajte Banku hrane na broj 069/495-680, putem maila bankahranepg@gmail.com ili u inboxu na Facebook stranici Banke hrane.

Bonus video: