FILM "IZMEĐU RIJEKE I LJUDI" U ŠVEDSKOJ

Beranselci su pokazali da su građanske pobjede moguće, dođite u Pljevlja 22.12.

Autor dokumentarnog filma "Između rijeke i ljudi" Mladen Ivanović smatra da su građanske pobjede moguće u crnogorskom društvu
0 komentar(a)
Vasove vode, Beranselo, Između rijeke i ljudi, Foto: Facebook
Vasove vode, Beranselo, Između rijeke i ljudi, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.12.2015. 13:11h

Crnogorski dokumentarni film "Između rijeke i ljudi", koji se bavi problemom mještana Beransela, biće prikazan u ponedjeljak na Festivalu novog balkanskog Filma u Štokholmu (Balkan New Film Festival BaNeFF 2015)

Festival za 21. decembar, najkraći dan u godini, sprema Festival kratkog i dokumetranog filma. U selekciji su se našli filmovi iz Indije, Japana, Danske, Švedske, Italije, Švdeske, Arapskih zemalja, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Festival omogućio je švedski Filmski institut zajedno sa Kulturhuset u Kungsengenu i drugim institucijama Švedske, a dio je glavnog BaNeFFestivala planiranog za februar.

Osim Ivanovićevog, među filmovima sa Balkana će biti prikazani i "Dnevnik ratnog hirurga" Siniše Grabeža, "Djeca" Denisa Bojića, "Suvenir" Milovana Pandurovića iz Republike Srpske, BiH, "Naslovnica" Silvane Menđušić iz Hrvatske, "Baron Vrangel" Boška Milosavljevića, kratki film "Dok su oni leteli na mesec", Boriše Simovića iz Srbije, kao i "Biserna obala"- Dušana Kasalice iz Crne Gore.

Autor dokumentarnog filma "Između rijeke i ljudi" Mladen Ivanović smatra da su građanske pobjede moguće u crnogorskom društvu.

"To dokazuje građanska bitka iz Beransela, pa bi trebalo da se svi ujedinimo pod jednim neobojanim barjakom. Evo, već sjutra postoji mogućnost za to. Pljevlja su najzagađeniji grad Evrope u jedinoj ekološkoj zemlji na svijetu. Pljevljaci treba da izađu na ulice, a ostali će ih pratiti. Ukoliko svi damo svoj doprinos, ma koliki on bio, promjene će biti neodložne", rekao je on.

Preporučujemo za Vas