Kolašinski Crveni krst ima pune ruke posla ovih dana

Za 22. decembar zakazana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciju organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi i Vojskom Crne Gore-Planinski bataljon Kolašin
0 komentar(a)
Crveni krst Kolašin, Foto: Crveni krst Kolašin
Crveni krst Kolašin, Foto: Crveni krst Kolašin
Ažurirano: 20.12.2015. 10:29h

Volonteri kolašinskog Crvenog krsta (CK) u proteklom periodu, obilježavajući dane te organizacije, imali su brojne aktivnosti, a intenzivan humanitarian rad na području opštine najavljuju i do kraja decembra. Završena je podjele paketa hrane i higijene onima kojima je bila najpotrebnije u gradu i na seoskom području. Ta vrsta pomoći obezbijeđena je posredstvom CK Crne Gore, a kroz organizovanje sabirnih akcija u marketima širom države.

"Akcija se odnosila na porodice koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i realizovana je u okviru trenutno raspoloživih mogucnosti. Svakako da su potrebe naših sugradjana znatno veće i da je na ovaj način pomoć uručena samo dijelu onih kojim je ona zaista potrebna. U toj akciji podijeljeno je 60 paketa hrane i higijene, sto je dobar pokazatelj stalne brige CK za svoje sugrađane", kazala je predsjednica opštinska organizacije CK Branka Golubović.

Prema njenim riječima, takva vrsta pomoći najpotrebnija je seoskim staračkim domaćinstvima, koji žive u teškim socijalnim i materijalnim okolnostima. Nekima od tih domaćinstava, objašnjava Golubović, prve komšije su udaljene i po kilometar i po.

"Za 22. decembar zakazana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciju organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi i Vojskom Crne Gore-Planinski bataljon Kolasin(čiji pripadnici će biti i najbrojniji u toj akciji). Akcija ce se realizovati u prostorijama CK Kolasin od 9 do 13 sati. Krajem decembra organizovaćemo posjetu Domu starih u Bijelom Polju i pokazati nasim sugradjanima koji tamo provode svoje staracke dane", kazao je sekretar kolašinskog CK Milan Marković.

On je najavio da će ta organizacija dijeliti i novogodišnje paketiće u dva navrata.

Bonus video: