Crveni krst distribuira hranu i higijenu za stanovnike kampova Konik

Sredstva za ovu aktivnost Crveni krst Crne Gore je obezbijedio uz pomoć međunarodnih donatora, dok su značajan doprinos dali i građani u toku sabirnih akcija i svakodnevnih donacija
92 pregleda 1 komentar(a)
Crveni krst Crne Gore, Foto: Crveni krst Crne Gore
Crveni krst Crne Gore, Foto: Crveni krst Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2015. 12:14h

Crveni krst Crne Gore ovih dana distribuira pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 300 porodica, ili 1.350 stanovnika, RE (Romi, Egipćani) populacije smještenih na području Vrela Ribničkih,s aopšteno je iz te organizacije.

Humanitarni paketi sadrže osnovne životne namirnice (ulje, šećer, konzerviranu hranu, tjesteninu, supe, higijenske artikle). Takođe, za svaku porodicu podijeljen je i po paket zimske garderobe.

Sredstva za ovu aktivnost Crveni krst Crne Gore je obezbijedio uz pomoć međunarodnih donatora, dok su značajan doprinos dali i građani u toku sabirnih akcija i svakodnevnih donacija.

"Distribucija humanitarne pomoći ove vrste se organizuje najmanje dva puta godišnje i dio je redovnih aktivnosti koje sprovodi Crveni krst Crne Gore za socijalno najugroženije porodice sa područja kampova Konik", kazali su iz Crvenog krsta, dodajući da se kroz ove akcije želi olakšati svakodnevni život ove ugrožene populacije, a pomoć će im posebno biti značajna u nastupajućem zimskom periodu.

Bonus video: