Pljevljaci zainteresovani za brikete i pelet po subvencioniranim cijenama

Potpredsjednik Opštine Pljevlja Ljubiša Ćurčić kazao je da građani mogu kupiti jednu ili najviše dvije tone peleta ili briketa
96 pregleda 1 komentar(a)
peletara, Foto: Svetlana Mandić
peletara, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.12.2015. 19:10h

Lokalnoj upravi u Pljevljima do sada se prijavilo oko 500 građana zainteresovanih za nabavku briketa i peleta po subvencioniranim cijenama.

Iz Opštine su kazali da je interesovanje veće od njihovog očekivanja i saopštili da zainteresovani zahtjeve mogu podnijeti u opštinskim prostorijama, pored filijale CKB-a.

Pelet se može kupiti za 98,53 eura za tonu i 67,38 eura za tonu briketa .

Potpredsjednik Opštine Pljevlja Ljubiša Ćurčić kazao je da građani mogu kupiti jednu ili najviše dvije tone peleta ili briketa .

“Količine između jedne i dvije tone neće biti moguće kupiti, jer će energenti biti fabrički izvagani. Kada se preda zahtjev službenici Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove obići će podnosioca zahtjeva kako bi se uvjerili da posjeduje peć koja koristi onaj energent koji je predat u zahtjevu. Nakon obavljenog obilaska, sugrađani će biti pozvani da izvrše uplatu pripadajućeg dijela, a potom će im se, uz priloženu uplatnicu izdati potvrda sa kojom će moći da preuzmu energent", kazao je Ćurčić.

Prema njegovim riječima, podnosioci zahtjeva biće anketirani tako što će se odgovoriti na pitanja koja bi u kasnijoj obradi, a u susret izgradnji II bloka Termoelektrane i toplifikaciji bila korisna.

Ćurčić je precizirao da će se pitanja u anketi odnositi na to da li podnosilac zahtjeva posjeduje instalisano centralno grijanje, kolika je površina koju grije, koji energent koristi i da li je njegov stambeni objekat urađen po principu energetske efikasnosti.

„Očekivane količine energenata - 1000 tona peleta i 3000 tona briketa - biće dovoljne da podmire potrebe zainteresovanih sugrađana", kazao je Ćurčić.

Više od 400.000 eura za nabavku novih energenata, koji bi trebalo da zamijene ugalj, izdvojila je Vlada.

Nakon dva neuspješna tendera, Opština Pljevlja neposrednom pogodbom izabrala je kao najpovoljnije ponude nikšićke kompanije Neckom koja je brikete po toni ponudila od 164,22 eura i fočanske Lovćen trade od 168,45 eura po toni za pelet.

Bonus video: