Mitrović: Ni Bjelopoljci ne udišu čist vazduh

Mitrović je pozvao građane da pokažu solidarnost i dođu na protest 22. decembra u Pljevljima, kako bi dobili ustavom zagarantovano pravo - na čist vazduh i zdravu životnu sredinu
1 komentar(a)
zagađen vazduh u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
zagađen vazduh u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.12.2015. 18:49h

Izvršni direktor NVO „Breznica" Milorad Mutrović je kazao da ni Bjelopoljci ne udišu čist vazduh i da je zagađenje u Pljevljima problem ne samo susjednih opština već i država Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je sa predstavnicima nekoliko lokalnih nevladinih organizacija organizovao performans sa gas maslama ispred zgrade Opštine.

"Na ovaj način želimo da upozorimo prije svega na katastrofalno stanje životne sredine u Pljevljima i alarmantan građana koji su oboljeli. Krajnje je vrijeme da država nešto preduzme kako bi Pljevljaci konačno udisali čist vazduh, umjesto što, enormna sredstva izdvaja za njihovo liječenje kako u ovdašnjim tako i u zdravstvenim ustanovama van Crne Gore“, kazao je on i dodao da kvalitet vazduha u našoj državi nije dobar.

On je podsjetio da je prema izvještaju Alijanse za životnu sredinu i zdravlje stanovništva iz Brisela, Pljevlja najzagađeniji grad u Evropi i područje opasno za život građana.

Mitrović je pozvao građane da pokažu solidarnost i dođu na protest 22. decembra u Pljevljima, kako bi dobili ustavom zagarantovano pravo - na čist vazduh i zdravu životnu sredinu.

Bonus video: