Položen kamen temeljac za gradnju tržnice na Koniku

Stijepović je saopštio da je gradnja tog objekta, koji će prvenstveno zadovljavati potrebe građana podgoričkih naselja Konik i Stari Aerodrom, najbolji primjer kako gradska uprava svakodnevno posvećeno radi na povećanju kvaliteta života i ispunjavanju očekivanja i potreba građana
78 pregleda 1 komentar(a)
kamen temeljac pijaca Konik, Foto: Podgorica.me
kamen temeljac pijaca Konik, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 18.12.2015. 14:39h

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović i direktor bjelopoljske kompanije Mesopromet, Hilmija Franca položili su danas kamen temeljac za gradnju savremenog Poslovnog centra – tržnice na Koniku, koja bi trebalo da bude završena do kraja avgusta naredne godine.

Stijepović je saopštio da je gradnja tog objekta, koji će prvenstveno zadovljavati potrebe građana podgoričkih naselja Konik i Stari Aerodrom, najbolji primjer kako gradska uprava svakodnevno posvećeno radi na povećanju kvaliteta života i ispunjavanju očekivanja i potreba građana.

"Uprava Glavnog grada tako na najbolji i najuvjerljiviji način ispunjava ono što je i obećala izbornim programom, a to je sprovođenje politike ravnomjernog i uravnoteženog razvoja Podgorice, koji će omogućiti jednake uslove i kvalitet življenja u svim djelovima grada, prigradskim naseljima i seoskim područjima", rekao je Stijepović.

On smatra da građani Konika i Starog Aerodroma zaslužuju da imaju reprezenrativan tržni centar, sa svim pratećim sadržajima i modernu i uređenu zelenu pijacu kako bi na jednostavniji i lakši način zadovoljavali svoje svakodnevne potrebe.

Stijepović je dodao i da je zadovoljan uspostavljanjem partnerskog odnosa između Glavnog grada i kompanije Mesopromet iz Bijelog Polja, koje će rezultirati izgradnjom tržnice.

Franca je saopštio da je zadovoljan uspostavljanjem privatno-javnog partnerstva sa Glavnim gradom i najavio da će gradnja tog objekta biti završena u rekordnom roku, do kraja avgusta naredne godine.

On je rekao da će Podgoričani dobiti savremeni multifunkcionlani objekat ispunjen svim neophodnim sadržajima po evropskim standardima, koji će se prostirati na oko četiri hiljade metara kvadratnih.

Bonus video: