Olgica, Janko i Doroteja najbolji na takmičenju iz engleskog jezika i kulture

Učenici su odgovarali na 50 pitanja o britanskoj muzici, filmu, sportu, geografiji , istoriji, ali i gramatici, vokabularu, frazama – jednom riječju o engleskom jeziku i kulturi. O svemu ovome učenici su se pripremali na sajtu British Councila
62 pregleda 3 komentar(a)
engleski jezik, Foto: Shutterstock.com
engleski jezik, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.12.2015. 16:31h

Olgica Rašović, Janko Vuksanović i Doroteja Dumanović pobjednici su takmičenja o poznavanju engleskog jezika i kulture koje je u subotu organizovao British Council.

U pitanju je peto godišnje takmičenje Montenegro English Challenge, koje je ove godine realizovano u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika (ELTAM).

U pitanju je online takmičenje o poznavanju engleskog jezika i kulture za učenike sedmog, osmog i devetog razreda svih osnovnih škola u Crnoj Gori.

Učenici su odgovarali na 50 pitanja o britanskoj muzici, filmu, sportu, geografiji , istoriji, ali i gramatici, vokabularu, frazama – jednom riječju o engleskom jeziku i kulturi. O svemu ovome učenici su se pripremali na sajtu British Councila.

"Takmičenju su mogli pristupiti svi zainteresovani učenici datog uzrasta, a ove godine prijavilo se blizu 800 učenika, što je za 200 više nego prethodne godine. Oko 500 učenika uspjelo je da odgovori na sva pitanja u zadatom vremenskom roku od 30 minuta. Učenici su pristupali online takmičenju od kuće. Pitanja i zadaci su bili nestandardni i različiti od onih koje učenici obično dobijaju na državnom takmičenju ili u školi", navode iz British Councilea.

Olgica Rašović, koja je na takmičenju ostvarila najbolji rezultat, učenica je OŠ "Oktoih", Podgorica. Drugo mjesto zauzeo je Janko Vuksanović iz OŠ "Branko Božović", takođe iz Podgorice, dok je na trećem mjestu Doroteja Dumanović iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", iz Budve.

Pobjednicima će biti uručene nagrade u utorak, u 14.00h u prostorijama British Councila.

Bonus video: