Sufinansiranje magistarskih i doktorskih studija za 52 studenta

Lista kandidata koji su imali prosjek ocjena na osnovnim studijama veći od devet (za društvene i humanističke nauke), odnosno veći od 8,5 (za ostale nauke), i koji su ispunili ostale uslove za ostvarivanje prava za sufinansiranje magistarskih studija u zemlji i inostranstvu, nalazi se na sajtu Ministarstva
126 pregleda 0 komentar(a)
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 17.12.2015. 16:25h

Ministarstvo prosvjete odobrilo je sufinansiranje za 39 studenata magistarskih i 13 studenata doktorskih studija u zemlji i inostranstvu, koji su prvu godinu upisali studijske 2014/2015. godine.

Ministarstvo je odobrilo sufinansiranje na osnovu konkursa raspisanog u avgustu.

Kako je saopštemo, najviše je interesovanje studenata sa studijskih programa iz oblasti društvenih i humanističkih nauka.

"Studentima magistarskih studija isplatiće se 500 EUR, a studentima doktorskih studija hiljadu EUR“, kaže se u saopštenju.

Lista kandidata koji su imali prosjek ocjena na osnovnim studijama veći od devet (za društvene i humanističke nauke), odnosno veći od 8,5 (za ostale nauke), i koji su ispunili ostale uslove za ostvarivanje prava za sufinansiranje magistarskih studija u zemlji i inostranstvu, nalazi se na sajtu Ministarstva.

Bonus video: