Turistička ponuda: Podigni glavu, otkrij Orjen

Direktor agencije za zaštitu i razvoj Orjena, i inicijator manifestacije Željko Starčević, uvjeren je da je došlo vrijeme da turisti otkriju Orjen
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2015. 10:57h

Od 20.decembra ove godine pa sve do kraja februara naredne, na Orjenu ce svakog vikenda biti organizovani razni programi, kojima Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Turistička organizacija žele da omoguće Novljanima i turistima da upoznaju turističku ponudu i ljepote hercegnovskog zaledja. Tim povodom sino je u dvorani Park održana promocija pod nazivom “Podigni glavu, otkrij Orjen”.

Pod motom Podigni glavu Otkrij Orjen, planirani su tokom zimskih mjeseci razni sadržaji, uglavnom vikendom, a prvi program pod nazivom Adrenalinski dan biće organizovan već 20 decembra kada će planinari Subre u blizini planinarskog doma Za Vratlom pokazati posjetiocima vještine vertikalnih sportova, penjanje i spuštanje po stijenam a, uz pomoć planinarske opereme. Jedan od instruktora Danilo Brajović obećava dobru obuku.

Direktor agencije za zaštitu i razvoj Orjena, i inicijator manifestacije Željko Starčević, uvjeren je da je došlo vrijeme da turisti otkriju Orjen.

“U kvalitetnoj valorizaciji gorske ljepotice koja se uzdiže iznad Herceg Novog, potrebno je krenuti ozbiljnim stazama, jer staza ima samo treba slijediti ozbiljnu viziju”, kazao je Starčević i poručio da bi udruženo trebalo da djeluju turistička privreda, sportska društva i nevladin sektor i uspjeh neće izostati.

U organizaciju programa uključila se i TO grada, koja je prema riječima direktorice Bojane Blagojević animirala predstavnike turističke privrede iz zaleđa. Predstavnica NTO Ljiljana Čukić je kazala da su ovakve akcije i programi ono što je potrebno u turističkoj promociji. Starčević je predstavio bogat dvomjesečni program na planini. Već prvog januara biće organizovana lagana pješačka tura do Kotobilja i nazad, svega pola sata udaljenog od grada.

Do kraja februara pored nešto zahtjevnijih planinarskih tura, planirana je školica zimskog guštanja, odnosno pravljenje Snjenška Bijelića, turnir u trešeti i briškuli, promocija trail trčanja, gradnja igloa i snježnog grada, lovačka večera, podorjenska maskarada, gradnja skloništa u snijegu, upoznavanje sa zanimljivostima Bjelskih Kruševica, Freestyle sledding i Noć punog mjeseca . U program su se uključile, pored Planinarskog kluba Subra i konobe Gušti I Konak, NVO organizacije Eko Boka, Niskogorci i Orjenautdoor.

Galerija

Bonus video: