Podrška za uspješnu integraciju RE populacije od najranijeg uzrasta

„Ova posjeta je dio našeg cilja i iskrene želje da predškolci RE populacije uspješno usvoje određena znanja i vještine u skladu sa važećim predškolskim programom“, kazala je Blečić
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2015. 12:48h

U okviru dana promocije mađarske kulture u Crnoj Gori, projekciji crtanog filma „Boca i lutkca“ prisustvovalo je 43 mališana romske i egipćanske populacije iz vrtića “Vrela ribnička“ sa Konika i pet više iz vrtića „Leptirić“ sa Zabjela.

„Ova posjeta je dio našeg cilja i iskrene želje da predškolci RE populacije uspješno usvoje određena znanja i vještine u skladu sa važećim predškolskim programom, ali i da kroz različite edukativne, kulturne i zabavne aktivnosti djeci pružimo podršku za uspješnu integraciju u crnogorsko društvo od najranijeg uzrasta“, kazala je Marijana Blečić, koordinatorka programa za majke i djecu u Romskom obrazovnom fondu.

Prema njenim riječima, dvije starije grupe sa Konika su okupljene i funkcionišu u okviru projekta „Program pomoći integracije Roma i Egipćana i drugih interno raseljenih lica iz kampa na Koniku“ i njime koordiniše Romski obrazovni fond. Projekat, u kojem je vodeći partner njemačka organizacija „Help“, finansiran je od strane EU.

„Romski obrazovni fond već četiri godine pruža obrazovnu podršku djeci RE populacije, a jedan od implementarnih podprograma je i predškolski. Sve to ostvarujemo uz podršku JPU' Đina Vrbica', Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo“, kazala je Blečić.

Galerija

Bonus video: