Novi, Pula, Maribor i Molize planiraju zajedničku turističku promociju

Prioritet Herceg Novog u tom projektu biće valorizacija kulturnog nasljeđa i stavljanje u funkciju lokalnih fortifikacija
0 komentar(a)
Bolonja, Nataša Aćimović, Foto: Slavica Kosić
Bolonja, Nataša Aćimović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.12.2015. 16:33h

Opština Herceg Novi, italijanska regija Molize, hrvatski grad Pula i slovenački Maribor trebalo bi zajedno da pripreme projekat kreiranja i promocije zajedničke turističke ponude u makroregiji. To je dogovoreno na konferenciji povodom otvaranja Jadransko - jonskog programa transnacionalne saradnje za period od 2014 – 2020, koja je održana u Bolonji a na kojoj je učestvovala predsjednica opštine Nataša Aćimović sa saradnicama.

Prioritet Herceg Novog u tom projektu biće valorizacija kulturnog nasljeđa i stavljanje u funkciju lokalnih fortifikacija.

Konferenciju u Bolonji organizovala je italijanska regija Emilija-Romanja, a prisustvovali su predstavnici programskih tijela, nacionalnih, regionalnih i lokalnih organa vlasti, kao i brojni potencijalni učesnici na budućem konkursu za prikupljanje projektnih prijedloga.

Jadransko-jonski program transnacionalne saradnje ima za cilj da pruži podršku projektima koji jačaju ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju. Usredsređen je na podsticanje inovacija, očuvanje životne sredine, unaprjeđenje povezanosti, i podršku upravljanju Strategijom EU. Programska oblast obuhvata teritorije Crne Gore, Albanije, BiH, Grčke, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Ukupna vrijednost Programa, sa nacionalnim sufinansiranjem, iznosi 118 miliona eura.

Bonus video: