Vlasnik Prve i B92 sastao se sa Milom Đukanovićem

U Vladinom birou ne znaju da li se premijer sreo sa Kirjakuom
202 pregleda 0 komentar(a)
Teodor Kirjaku, Foto: Atlasfoundation.me
Teodor Kirjaku, Foto: Atlasfoundation.me
Ažurirano: 13.12.2015. 18:42h

Vlasnik "Antenna grupe" i B92 i Prve TV i u Srbiji kao i istoimene TV u Crnoj Gori Teodor Kirjaku sastao se juče, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, sa premijerom Milom Đukanovićem.

Kirjaku je juče sletio u Crnu Goru na tivatski aerodromu, a kompletan aranžman i program njegove posjete uradila je agencija Discover Montenegro iz Tivta.

Agencija mu je u sklopu aranžmana, predvidjela i posjetu turističkom naselju "Porto Montenegro", gdje se i sastao sa Đukanovićem, koji je u Tivtu juče prisustvovao saboru Hrvatske građanske inicijative.

Iz Vladinog biroa za odnose javnošću saopštili su da nemaju detaljne informacije o susretu Đukanovića i Kirjakua.

Portparol Vlade Crne Gore Srđan Kusovac kazao je juče "Vijestima" da su se "vjerovatno sreli", ali da on nema informacija o tome.

"Premijer je u Porto Montenegru poslom, koji je sasvim druge prirode. Vjerovatno su se sreli, ali ja nemam informaciju o tome, niti o čemu su razgovarali", kazao je Kusovac.

Direktor Prve TV u Crnoj Gori i Srbiji Vladan Anđelković kazao je ranije za Dnevne novine da crnogorske televizije, koje nemaju programsku podršku iz drugih zemalja nemaju budućnost, a kao primjer naveo TV Vijesti.

"Komercijalni mediji koji posluju samo na teritoriji Crne Gore nemaju nikakvu budućnost, a za nas koji se oslanjamo na druge teritorije i program kupujemo zajedno za više njih, budućnost je održivost na ovom nivou. Ako uzmete za primjer TV Vijesti, koja se ne oslanja na svoju sestru firmu iz druge države, najbolje se vidi o čemu govorim", kazao je tada Anđelković.

U intervjuu se osvrnuo i na Radio televiziju Crne Gore, kojoj država, smatra Anđlković, treba da onemogući prikazivanje reklama, jer im dotira 30 puta više novca nego što zarade.

Tvrdi da bi od tih reklama komercijalne televizije više prihodovale i bolje radile, kao i da uz sve ove promjene na tržištu ima mjesta samo za jednu od njih.

Bonus video: