Prvo skijanje na Javorovači

Malo gradsko skijalište, kao stvoreno za početnike, privuklo je oko 200 skijaša, bordera i najmlađih na sankama...
96 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2015. 18:25h

Skijaška sezona otvorena je na Žabljaku, na skijalištu Javorovača, u samom gradu.

U okolnostima oskudice snijega ne samo na Durmitoru, Javorovača po ko zna koji put brani čast i obraz zimskog turizma. Malo gradsko skijalište, kao stvoreno za početnike, privuklo je oko 200 skijaša, bordera i najmlađih na sankama. Oko polovina su polaznici seminara za učitelje i trenere skijanja koji organizuje nacionalna asocijacija predagoga ski-sportova MASI.

"U srećnim vremenima na Durmitoru se u ove dane organizovalo takmičenje nazvano 'Kriterijum prvog snijega'. Ovaj trenutak, sa oko 30 centimetara snijega na Javorovači, kod svih prisutnih može se tako smatrati zadovoljstvom, a mi u Ski-centru Javorovača ponosni što te dane nijesmo zaboravili", kazao je skijaški radnik sa Žabljaka Milika Popović.

Na suncem okupanoj terasi istoimenog restorana nedjeljno popodne provodila je i Slavica Vujičić iz Pljevalja, budno prativši sina Mihaila koji se igrao na snijegu.

"Devet dana nije izašao iz kuće jer sumorno vrijeme i magla to nijesu dozvolili. Ovo je spas ne samo za djecu već i za nas odrasle. Žabljak je tako blizu, sve to mnogo ne košta a koristi su višestruke", kaže Slavica.

Vikend na Žabljaku provodi i rukovodilac pljevaljskog vrtića Abela Popović.

"Za samo sat vožnje automobilom iz ambijenta u kome se od smoga ne može ni prozor otvoriti, doživite ovako prijatne trenutke. Petnaest maglovitih dana odrazilo se i na rad vrtića, pa je donesena odluka da za naše mališane organizujemo rekreativnu nastavu na Žabljaku".

Galerija

Bonus video: