Uprava policije zvanično odobrila protest DF-a i Prajd

"Ukoliko to bude bilo potrebno, za saobraćaj za sve kategorije vozila mogu povremeno biti zatvorene i druge saobraćajnice u Podgorici u subotu i nedjelju"
54 pregleda 11 komentar(a)
Parada Ponosa Podgorica, Foto: Boris Pejović
Parada Ponosa Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.12.2015. 15:12h

Uprava policije MUP-a – Centar bezbjednosti Podgorica odobrio je protest Demokratskog fronta u subotu 12. decembra i Montenegro Prajd – Povorka ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja u organizaciji Queer Montenegro u nedjelju 13. decembra.

"Za održavanje oba ova javna okupljanja su Centru bezbjednosti Podgorica blagovremeno podnijete prijave shodno Zakonu o javnim okupljanjima. CB Podgorica je cijenio obje prijave i skupove nije zabranio, što znači da su po automatizmu odobreni. Shodno prijavama, javno okupljanje u organizaciji Demokratskog fronta u subotu će se održati od 18 do 21 čas a Montenegro Prajd u nedjelju od 10,30 do 13,30 časova", navodi se u saopštenju.

Učesnici javnog okupljanja u organizaciji DF će, kako su naveli u prijavi, održati mirno okupljanje prvo na platou preko puta Skupštine, kod spomenika Kralju Nikoli, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a zatim će imati šetnju Bulevarom do Bulevara Džordža Vašingtona odnosno do spomenika Svetom Petru Cetinjskom gdje se se javno okupljanje i završiti.

U vrijeme trajanja ovog javnog okupljanja će za saobraćaj za sve kategorije vozila biti zatvoren Bulevar Svetog Petra Cetinjskog (od raskrnice sa ulicama Slobode i Kralja Nikole do raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona) i Bulevar Džordža Vašingtona do spomenika Svetom Petru Cetinjskog (do kružnog toka).

Montenegro Prajd će se održati u centru grada. Za saobraćaj za sve kategorije vozile će biti zatvorene ulice u centru grada.

"Ukoliko to bude bilo potrebno, za saobraćaj za sve kategorije vozila mogu povremeno biti zatvorene i druge saobraćajnice u Podgorici u subotu i nedjelju. Službenici Uprave policije MUP-a će, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, snimati oba javna okupljanja i to okupljanje u organizaciji DF u subotu od 16 do 22 časa i Montenegro Prajd u nedjelju od 8,30 do 14,30 časova. Ukoliko okolnosti budu tako nalagale, snimanje oba skupa se može produžiti i nakon naznačenih termina", navodi se u saopštenju MUP-a.

Bonus video: