Odgovor novinara upravi škole: Roditelji neće da je djeci hladno

Roditelji tvrde da nedostaje više od četiri klime
293 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Maksim Gorki, Foto: Luka Zeković
OŠ Maksim Gorki, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.12.2015. 15:54h

Uprava Osnovne škole „Maksim Gorki”, umjesto da se bavi stvarnim problemom, odnosno smrzavanjem djece u učionicama, tvrdi da je neko imao namjeru da pogrešno informiše javnost i onemogući im da iznesu svoje mišljenje.

Roditeljima, meni, a nadam se i upravi su na prvom mjestu djeca, odnosno njihovo zdravlje.

Kažete da je učiteljicama, koje izvode nastavu u četiri učionice u kojima nema klime, ponuđeno da premjeste đake u učionice sa klimama. Zar ne bi trebalo to da se podrazumijeva, odnosno da uprava odmah obezbijedi uslove djeci, a ne da daje ponudu?

Kažete da se roditelj krije iza anonimnosti, odmah da vam kažem da nije u pitanju jedan, nego više njih, ali to vam ne smeta da tražite od njih novac, pa i za čišćenje tih 30 klima, koliko kažete da ih ima u školi.

Nije mi jasno samo, da li u tih 30 klima, računate i tri postavljene prije tri dana.

Naravno, roditelji su nakon vašeg priznanja da grijanje ne radi, da nema klima u četiri učionice, odmah počeli da se organizuju i da skupljaju novac za kupovinu još klima.

Roditelji tvrde da nedostaje više od četiri klime koliko ste vi naveli.

Što se tiče vremena kada je mejl upućen školi, priznajem jedan sam poslao kao što ste naveli u 19:24, ali prvi nešto poslije 15 časova na drugi mejl, za koji sam mislio da je zvanični. Iz vašeg reagovanja, u kojem kažete da nisam ostavio rok od 24 časa kako bi se čula i druga strana, ispada da je svejedno na koju su adresu upućena pitanja i kada, jer treba vam dan da biste odgovorili.

Nije mi jasno, gdje to piše da je rok 24 časa za odgovor i što vam toliko treba, ako uprava škole vodi računa o učenicima i zaposlenima.

Ako škola ima problema sa grijanjem, nedostatkom klima, a roditelji daju novac za mnoge stvari, šta radi Školski odbor vaše ustanove, u kojem su između ostalih i privatni preduzetnici Radenko Radojičić iŽarko Burić i direktor ZIKS-a Miljan Perović?

Bonus video: