Majka i petoro djece u mraku

“Ovim činom oni dovode život mog djeteta u opasnost. Ne znam šta ću da radim i kako da se izborim sa ovom situacijom. Sigurno je da ovaj dug nije samo moj, nešto sam i naslijedila, a očigledno je da neko troši na moj račun. Trebalo je da čekaju da se to utvrdi, a ne ovako s policijom da dolaze”
63 pregleda 41 komentar(a)
Marica Novović, Foto: Dragana Šćepanovića
Marica Novović, Foto: Dragana Šćepanovića
Ažurirano: 10.12.2015. 06:37h

Radnici kolašinske Elektrodistribucije, uz asistenciju policije, juče su isključili struju Marici Novović, samohranoj majci petoro djeco.

Novovićeva živi u izbjegličkom naselju i kaže da sa 75 eura mjesečnih primanja ne može da plaća račune za struju.

“Prije dva mjeseca su mi isključili struju, zbog čega se kćerki, koja je dijabetičar, zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Samovoljno sam se priključila, znam da je to mimo zakona, ali drugog načina nijesam imala. Ukupno primam 75 eura po osnovu materijalnog obezbjeđenja porodice i dječjeg dodatka, pa ne mogu da plaćam račune od 90 eura”, rekla je ona.

Tvrdi da ima samo tri kućna aparata i da se i Regulatornoj agenciji žalila da su računi “nerealno visoki”.

Kaže da su joj “za dva mjeseca obračunali oko 500 eura duga”.

“Ovim činom oni dovode život mog djeteta u opasnost. Ne znam šta ću da radim i kako da se izborim sa ovom situacijom. Sigurno je da ovaj dug nije samo moj, nešto sam i naslijedila, a očigledno je da neko troši na moj račun. Trebalo je da čekaju da se to utvrdi, a ne ovako s policijom da dolaze”, kazala je ona.

Ona je prethodnih dana tražila pomoć od Ministarstva rada i socijalnog staranja i predsjednice Opštine Željke Vuksanović.

Iz kabinte predsjednice joj je obećano da će, u razgovorima sa nadležnima u Elektroprivredi, pokušati da nađu rješenje.

“Sigurno neću dozvoliti da mi dijete opet bude u bolnici jer nemam struje. To ne bi nijedna majka dozvolila. Nemam način da plaćam redovno račune, koji premašuju moja primanja“, rekla je Novovićeva.

Bonus video: