Radio Bijelo Polje obilježilo 25 godina postojanja

"Osim što smo prva informativna kuća na sjeveru u kojoj se nakon novina oglasio i radio, i danas smo prva i najznačajnija kuća koja u svom sastavu ima radio i onlajn redakciju, medijsku biblioteku i izdavačku djelatnost", kazao je direktor radija Dragić Rabrenović
531 pregleda 0 komentar(a)
Radio Bijelo Polje, Foto: Radiobijelopolje.me
Radio Bijelo Polje, Foto: Radiobijelopolje.me
Ažurirano: 09.12.2015. 11:48h

Radio Bijelo Polje obilježio je dvije i po decenije postojanja. Na svečanosti u Centru za kulturu, upriličenoj tim povodom direktor radija Dragić Rabrenović je podsjetio da je na taj dan, uoči prvih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori osnovan informativni centar u čijem sastavu su bile i Bjelopoljske novine.

"I upravo su rukovodstvo, uredništvo i novinari tog medija inicirali i neprestano se zalagali da se obogati medijska scena u našem gradu, prepoznajući značaj radija kao tada najbržeg medija. Osim što smo prva informativna kuća na sjeveru u kojoj se nakon novina oglasio i radio, i danas smo prva i najznačajnija kuća koja u svom sastavu ima radio i onlajn redakciju, medijsku biblioteku i izdavačku djelatnost", kazao je Rabrenović.

On je najavio otvaranje internet televizije IPTV – programa koji će biti dostupan i u video formatu i dodao da misija radija, ogleda i u knjigama i časopisima koje objavljuju, kao društveno odgovorni medijski servis.

"Upravo zbog svega navedenog, najiskrenije se nadam da smo kroz muzičke i govorne sadržaje pokazali da ne pravimo razliku među građanima, da ne radimo, niti ćemo kada raditi u skladu sa željom i voljom bilo kakvih centara moći političkih ili ekonomskih, da će očuvanje suživota multinacionalni sklad i multikulturalizam biti naši postulati", kazao je on.

Predsjednik Skupštine Džema Ljušković je rekao da je radio bio i istao inicijator prepoznavanja talentovanih i već ostvarenih pojedinaca ali i svih programa koji Bijelo Polje stavljaju u sjedište kulturnog i opšteg razvoja Crne Gore.

Predsjednik Savjeta Radija Bijelo Polje Rajko Stevović je kazao da će nastojati da zajedno još više obogate medijsku scenu u našem gradu, imajući u vidu, kako je rekao, da radio ima ogromni značaj.

Bonus video: