OŠ "Maksim Gorki": Klima nema u četiri učionice

Početkom novembra došlo je do havarije na sistemu za grijanje
77 pregleda 6 komentar(a)
OŠ Maksim Gorki, Foto: Luka Zeković
OŠ Maksim Gorki, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2015. 08:56h

Iz Uprave OŠ "Maksim Gorki" potvrdili su juče da grijanje u toj ustanovi ne radi, a kao razlog su naveli havariju na sistemu za grijanje početkom novembra.

Reagovanje Uprave na tekst "Đaci se smrzavaju: Roditelji kupili klime, ne pale se zbog računa za struju" prenosimo integralno:

"Novinar "Vijesti" uputio je mejl na zvaničan mejl škole "Maksim Gorki" sedmog decembra u 19.24 časa. Neostavljanjem roka od 24 časa kako bi se čula i druga strana i objavljivanjem informacije da se na pitanja poslata u 19.24 nije odgovorilo, kada su u školi završene nastavne i vannastavne aktivnosti, očigledno je neko imao namjeru da pogrešno informiše javnost i onemogući drugoj strani da iznese svoje mišljenje vezano za pritužbe roditelja, koji se krije iza anonimnosti".

"Početkom novembra došlo je do havarije na sistemu za grijanje, a Uprava škole je odmah shodno zakonskim propisima, raspisala tender za popravku sistema za grijanje, čije otvaranje je osmog decembra u 10.30 časova. Do popravke sistema za grijanje u školi su stavljeni u funkciju svi klima uređaji, kojih ima 30, koji su popravljeni i očišćeni. Iz četiri učionice u kojima nema klima uređaja, učiteljicama je ponuđeno da premjeste đake u učionice koje imaju klimu. Uprava škole upravo vodeći računa o učenicima i zaposlenima u ustanovi, insistira na korišćenju klima uređaja od zaposlenih do popravke sistema za grijanje", piše u reagovanju uprave škole.

Odgovor novinara "Vijestima" biće objavljen sjutra

Bonus video: