Zimska turistička ponuda predstavljena u Albaniji

Dobrodošlicu prisutnima poželio je ambasador Crne Gore u Albaniji Ferhat Dinoša, koji je izrazio zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima dvije zemlje, i istakao značaj promotivnih aktivnosti NTO CG u predstavljanju turističke ponude građanima Albanije
248 pregleda 1 komentar(a)
Tirana NTO, Foto: NTOCG
Tirana NTO, Foto: NTOCG
Ažurirano: 08.12.2015. 19:01h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u okviru regionalne kampanje „Vrijeme za bijeg na snijeg“, nakon Slovenije, predstavlja zimsku turističku ponudu Crne Gore na tržištu Albanije.

Kako je saopšteno iz NTO, današnja promocija je organizovana u hotelu Tirana International, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Albaniji, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, a sjutra će, zajedno sa turističkom privredom i lokalnim turističkim organizacijama, prezentovati zimsku ponudu Crne Gore u hotelu Colosseo u Skadru.

Na promociji u hotelu Tirana International, dobrodošlicu prisutnima poželio je ambasador Crne Gore u Albaniji Ferhat Dinoša, koji je izrazio zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima dvije zemlje, i istakao značaj promotivnih aktivnosti NTO CG u predstavljanju turističke ponude građanima Albanije.

Promociju Crne Gore u Tirani su propratili Top Chanel, TV Scan, ATSH, Gazeta 55, Gazeta standard, ABC news, Radio Tirana i TVSH.

U promociji su, kako je saopšteno, učestvovali redstavnici lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Budve, Cetinja i Podgorice, hotel Polar Star, Enigma, HG Budvanska Rivijera (hotel Lipka), Queen of Montenegro, Monte Rosa i odmarališta Ivanova Korita, a u njenoj organizaciji je učestvovao i član Izvršnog odbora NTO CG Gzim Hajdinaga.

Obraćajući se medijima i agencijama, menadžer NTOCG, Ljiljana Čukić istakla je da gosti iz Albanije koji se odluče da svoj zimski odmor provedu u Crnoj Gori, osim skijanja, mogu za kratko vrijeme otkriti i doživjeti ostale raznolikosti turističke ponude Crne Gore.

»Kvalitetna hotelska i ponuda privatnog smještaja, široka lepeza aktivnosti za individualce, grupe kao i za porodice i turiste koji nisu na snijegu samo zbog skijanja i bordovanja, već žele da provedu aktivan odmor na planini uz manje zahtjevne aktivnosti - takozvane soft ski sportove, kao što su snowshoeing - hodanje na krpljama, snowkiting, zatim tu su i nordijsko skijanje, alpsko turno skijanje, a najnovije u ponudi su ture motornim sankama«, kazala je Čukić.

Kako je navela, turističke agencije su pripremile više nego atraktivne programe za sve zainteresovane, poput zimskog raftinga na rijeci Tari, džip foto-safarija po planinani Bjelasice, jahanja konja i planinarskih i pješačkih tura.

Tokom press konferencije, privrednici i predstavnici lokalnih turističkih organizacija su govorili o ponudi i aranžmanima za Novogodišnje praznike.

Oni su pozvali goste iz Albanije da Novu godinu dočekaju uz pjesmu i muziku najpopularnijih pjevača i grupa regiona, kako na trgovima, tako i u hotelima i diskotekama na primorju i sjeveru Crne Gore.

»Novinari su, postavljajući brojna pitanja pokazali interesovanje za ponudu i cijene usluga ski centara koji su tokom zimske sezone sve više posjećeni od strane turista sa ovog tržišta, kao i za cijene novogodišnjih aranžmana u hotelima na primorju«, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: