Krivokapić i poslanici pozvani na Montenegro Prajd

"Vjerujemo da će vaše učešće na Povorci ponosa 13. decembra u Podgorici poslati poruku svim nama, lezbejkama, gejevima, biseksualnim, trans*, interseksualnim i kvir osobama iz Crne Gore da u ovoj borbi za osnovna ljudska prava nismo sami i da o našim osnovnim ljudskim pravima jednako brinete, bez predrasuda ili diskriminacije"
8 komentar(a)
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 08.12.2015. 11:14h

Organizacija Kvir Montenegro i organizacioni Odbor trećeg Montenegro Prajda pozvali su predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i sve poslanice i poslanice da dođu na treću Povorku ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja "Montenegro Prajd" koja će biti održana 13. decembra u Podgorici.

"Vjerujući da ste svjesni svoje lične i profesionalne obaveze da, s obzirom na fukncije koje obavljate a koje podrazumijevaju da su vam zastupanje interesa i osnova ljudska prava svih građana i građanki Crne Gore na prvom mjestu, sa jednakom posvećenošću i pažnjom podržavate sve ugrožene društvene grupe pozivamo vas da svojim direktnim učešćem na trećem Montenegro Prajdu pokažete svoju punu ličnu i profesionalnu posvećenost funkciji koju obavljate. Iznad svega, vjerujemo da će vaše učešće na Povorci ponosa 13. decembra u Podgorici poslati poruku svim nama, lezbejkama, gejevima, biseksualnim, trans*, interseksualnim i kvir osobama iz Crne Gore da u ovoj borbi za osnovna ljudska prava nismo sami i da o našim osnovnim ljudskim pravima jednako brinete, bez predrasuda ili diskriminacije, te da postoji spremnost predsjednika, poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore da štite osnovna ljudska prava svih, bez pravljenja kompromisa i dnevno-političkih kalkulacija.", navedeno je u pozivu Kvir Montenegra.

Treći Montenegro Prajd biće održan 13. decembra, a vrijeme početka okupljanja i ulazak učesnika/ca je 10.30 sati, dok će samo okupljanje trajati do 13.30 sati.

Tačka ulaska na lokaciju održavanja Povorke biće ista kao i tokom prethodne dvije godine i nalaziće se neposredno pored hotela "M Nikić" u ulici Kralja Nikole.

Nakon okupljanja učesnika Povorke na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini zgrade Pošte Crne Gore, sama Povorka planirano je da krene od lokacije preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, nakon čega će skrenuti desno u Ulicu Stanka Dragojevića i proći pored Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, zgrade Vlade i Crnogorskog narodnog pozorišta, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu, iz te ulice skrenuti desno i nastaviti Njegoševom ulicom pored spomenika Marku Miljanovu i zgrade Opštine Podgorica, nakon čega će mirna šetnja biti završena na Trgu Republike, između zgrade biblioteke "Radosav Ljumović" i buduće zgrade Opštine Podgorica.

Bonus video: