Tivat: Opštinska i državna inspekcija zajedno na terenu

Na cijelom području Opštine Tivat koja je prostorno najmanja u Crnoj Gori, trenutno je aktivno oko 80 manjih ili većih gradilišta
1 komentar(a)
inspektori Tivat, gradnja, Foto: Opština Tivat
inspektori Tivat, gradnja, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 30.11.2018. 15:43h

Zajednička akcija Ministarstva održivog razvoja i Opštine Tivat, u cilju zaustavljanja nelegalne gradnje, počela je u četvrtak koordinisanom kontrolom koju na terenu sprovode urbanističko-građevinski inspektori za južni region u saradnji sa inspektorima komunalne policije i inspekcije. Ove službe radiće zajedno na terenu u narednom period – saopšteno je iz Opštine Tivat.

Iz lokalne uprave tvrde da je zajendička akcija državnih i opštinksih inpektora organizovana na inicijativu predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca, “kako bi se iskontrolisali radovi na terenu, utvrdilo činjenično stanje i zaustavila nelegalna gradnja.”

Na cijelom području Opštine Tivat koja je prostorno najmanja u Crnoj Gori, trenutno je aktivno oko 80 manjih ili većih gradilišta.

U proteklom periodu ovdje je podignut veliki broj nelegalnih objekata, od kojih su neki na trasama javne infrstarukture ili na samoj obali mora na državnom zemljištu, a koji i do danas uprkos donijetim riješenjima o rušenju, nijesu uklonjeni.

Bonus video: