Đaci se smrzavaju: Roditelji kupili klime, ne pale se zbog računa za struju

"Djeca sjede u jaknama u hladnim učionicama, dođu kući promrzla"
156 pregleda 27 komentar(a)
OŠ Maksim Gorki, Foto: Arhiva Vijesti
OŠ Maksim Gorki, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2015. 06:17h

U Osnovnoj školi "Maksim Gorki" grijanje ove školske godine, kako je "Vijestima" saopštilo više roditelja, nije radilo nijedan dan, pa se djeca u jutarnjim i popodnevnim časovima smrzavaju u učionicima.

"Djeca sjede u jaknama u hladnim učionicama, dođu kući sva promrzla. Navodno se pokvario kotao za grijanje", kazao je roditelj "Vijestima".

U učionicama, kako navode, koje imaju ugrađene klime, ne uključuju ih, jer je rečeno da treba da se štedi struja.

Roditelj jednog učenika, koji je želio da ostane anoniman, kazao je da im je rečeno da grijanje ovog polugođa neće uopšte raditi, jer treba da bude raspisan tender za izbor izvođača za popravku kotla, a čitava procedura ne može da bude završena prije kraja januara.

"Grijanje ove godine nije nikako paljeno. Srećom vrijeme nam ide naruku, pa djeca ne moraju u školu po kiši, ali zamislite kako bi bilo da je tako, skvase se, a učionice hladne. Dijete mi nastavu završava po mraku, a učionice su im u dijelu škole gdje sunce ne dopire. Možete misliti kako je mališanima u učionicima koje nikako nisu grijane", kazao je ogorčeni roditelj.

On je rekao da uprava škole ne razmišlja o skraćenju časova.

Istakao je da su klime, kupili upravo roditelji, da bi djeci bili obezbijeđeni uslovi za praćenje nastave.

Direktorica škole „Maksim Gorki” Snežana Irić, uputila je novinara "Vijesti" da pošalje pitanja na zvanični mejl te ustanove, ali nije na njih odgovorila.

Nastava u prvom polugodištu ove školske godine biće završena 31. decembra, a u drugom počinje 25. januara.

Bonus video: