Savjet AEM: Emitovanje rijalitija isključivo od 23 do šest sati

Savjet Agencije je utvrdio i Predlog Pravilnika o elektronskim publikacijama
3 komentar(a)
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2015. 11:24h

Savjet Agencije za elektronske medije je na sjednici održanoj u petak utvrdio Predlog izmjena Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima koji je od danas na petnaestodnevnoj javnoj raspravi.

"Kao što je već najavljeno, predložene izmjene se, pored ostalog, odnose na novi granični period od 23 do 6 sati. Predloženo je i da se rijaliti programski sadržaj mogu emitovati isključivo u graničnom periodu. Rok za podnošenje predloga, sugestija i komentara je 22. decambar 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Savjet Agencije je utvrdio i Predlog Pravilnika o elektronskim publikacijama.

"Ovaj dokument je napravljen u cilju unapređivanja primjene zakonskih standarda u objavljivanju sadržaja i komentara putem elektronskih publikacija. Bazira se na okviru definisanom Zakonom o medijima, Zakonom o elektronskim medijima, Pravilnikom o programskim standardima u elektronskim medijima i Pravilnikom o komercijalnim audiovizuelnim komunikacijama. Pravilnik je stavljen na javnu raspravu u trajanju od 45 dana. Rok za podnošenje predloga, sugestija i komentara povodom ovog Predloga pravilnika je 21. januar 2016. godine. Imajući u vidu značaj ove problematike, a saglasno članu 45 Zakona o elektronskim medijima, Agencija je tekstove predloga pravilnika objavila na svom veb sajtu i ovim putem upućuje poziv svim zainteresovanim subjektima, a posebno emiterima elektronskih medija, da iznesu primjedbe, predloge i sugestije i na taj način doprinesu kvalitetu ovih dokumenata", zakljueno je u saopštenju.

Bonus video: