Ribarici otkazala oba motora: Remorker „Sozina“ vratio brod na sigurno

163 pregleda 0 komentar(a)
spašavanje, Bar
spašavanje, Bar
Ažurirano: 30.11.2018. 21:23h

U noći između četvrtka i petka remorker „Sozina“ preduzeća „Ocean Montenegro“ uspješno je obavio spasilačku akciju na rubu crnogorskih teritorijalnih voda, potvrđeno je „Vijestima“ u Lučkoj kapetaniji Bar.

Kako „Vijesti“ saznaju, ribarskom brodu „Trio Mare“, koji je inače ovih dana angažovan u pratnji brodova koji istražuju crnogorsko podmorje u potrazti za naftom, sinoć su otkazala oba motora. U tom trenutku, „Trio Mare“, koji je stalno na vezu u barskoj marini, nalazio se nekih deset milja od obale.

Na poziv Lučke kapetanije Bar za hitno tegljenje, “Ocean Montenegro” je uputio remorker koji je isplovio u roku od pola sata, pronašao ribaricu, preuzeo je u tegalj oko ponoći i potom je bez problema doteglio do lučkog akvatorijuma.

"Akcija je izvedena pri moru tri-četiri, koje samo po sebi nije toliko opasno, međutim, kada je brod bez pogona, nije nimalo prijatna situacija, a remorker je bio jedini brod koji je mogao bezbjedno dovući „Trio Mare“ do Bara", navedeno je „Vijestima“ iz Lučkekapetanije.

Izvršna direktorica “Ocean Montenegro” Nela Vitić potvrdila je “Vijestima” ove navode, dodajući da su u preduzeću ponosni što se u ovakvim situacijama „mogu pokazati kao siguran partner svima kojima treba pomoć“.

Bonus video: