Ne okrećite glavu na drugu stranu, već prijavite nasilnika

"Srušimo tabue i ohrabrite žrtve da prijave nasilje i motivišimo okolinu da žrtvama pruži podršku. Uključimo cijelo društvo i državne institucije. Zaštitimo majku, sestru, baku, komšinicu, prijateljicu..."
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2015. 14:30h

Forum žena Socijaldemokratske partije (SDP) Kolašin pridružio se akciji "Stop nasilju nad ženama", koja je počela 25. novembra i traje 16 dana.

Žene iz kolašinskog SDP su poslale poruke ohrabrenja i podrške ženama koje su doživjele nasilje. Cilj akcije je, kako je saopšteno iz te stranke, da se motivišu sugrađani da ne ignorišu, već da prepoznaju i prijave nasilnike.

"Ne okrećite glavu na drugu stranu, već prijavite nasilnika. Srušimo tabue i ohrabrite žrtve da prijave nasilje i motivišimo okolinu da žrtvama pruži podršku. Uključimo cijelo društvo i državne institucije. Zaštitimo majku, sestru, baku, komšinicu, prijateljicu... pokažimo im da nijesu same i dajmo im nadu za ljepše sjutra", navodi se u saopštenju Foruma žena SDP.

One su poručile da "za nasilje nema opravdanja, nasilje nad ženama je zločin, a zatvaranje očiju pred nasiljem je saučestvovanje u tom zločinu".

Među porukama čiji je cilj da "osvijeste i probude" su i sljedeće: "Nasilje je kukavičluk", "Nasilje je izraz slabosti", "Nasilje je neprihvatljivo i tačka".

Galerija

Bonus video: