U Dnevnom centru Igalo obilježen Dan osoba sa invaliditetom

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić predstavila je projekat za izgradnju novog Dnevnog centra u Sutorini
97 pregleda 0 komentar(a)
dnevni centar, Igalo, Foto: Slavica Kosić
dnevni centar, Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.12.2015. 15:08h

Povodom 3. decembra Dana osoba sa invaliditetom u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Igalu otvorena je izložba radova njegovih štićenika. Predstavljeni su radovi 16 štićenika uzrasta od sedam do 27 godina, a riječ je o likovnim djelima djece i omladine u različitim tehnikama - dekupažu, mozaiku, akvarelu, kombinovanoj tehnici.

“Sve ove slike nagovještavaju vaše skrivene sposobnosti, neiskazane talente, neotkrivene želje i stremljenja. I divno je što svoje stvaralaštvo dijelite sa nama, nesebično i iskreno. Znam da iza ove krasne izložbe stoji veliki rad, trud i zalaganje, kako djece, tako i vrijednih vaspitača i pedagoga, kao i roditelja“, kazala je, otvarajući izložbu predsjednica opštine Nataša Aćimović.

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić predstavila je projekat za izgradnju novog Dnevnog centra u Sutorini, na mjestu gdje je nekada radila osnovna škola.

Prema predračunu, za realizaciju projekta potrebno je oko million eura, a predsjednica Aćimović je obećala pomoć lokalne uprave.

Bonus video: