HUMANITARNA AKCIJA GIMNAZIJALACA

Nikšić: Novac, namirnice, sredstva za higijenu, paketići za materijalno ugrožene porodice

Ideja za humanitarnu akciju, potekla je od Učeničkog parlamenta škole, koji su u dogovoru sa profesorima i Centrom za socijalni rad opredijelili prikupljena sredstva socijalno najugroženijim porodicama
77 pregleda 2 komentar(a)
gimnazija "Stojan Cerović", Foto: Arhiva Vijesti
gimnazija "Stojan Cerović", Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.12.2015. 17:19h

Učenici nikšićke Gimnazije Stojan Cerović prikupili su novac i kupili neophodne životne namirnice, sredstva za higijenu, igračke i novogodišnje paketiće dvjema materijalno ugroženim porodicima, obilježavajući tako 4.decembar Dan škole.

Ideja za humanitarnu akciju, potekla je od Učeničkog parlamenta škole, koji su u dogovoru sa profesorima i Centrom za socijalni rad opredijelili prikupljena sredstva socijalno najugroženijim porodicama.

Predsjednica Učeničkog parlamenta Gimnazije, Jelena Jovović, kazala je agenciji MINA da su u akciji i učenici i profesori iskazali humanost.

“Sva odjeljenja škole učestvovala su u akciji, a potom smo kontaktirali Centar za Socijalni rad i dobili informaciju kojim porodicama je pomoć u najpotrebnija. U saradnji sa profesorima, detaljno smo isplanirali akciju i napravili pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim artiklima”, kazala je Jovović.

Prema njenim riječima, osim sto su učinili dobro djelo, učenici kroz ovakve akcije sazrijevaju i kao ličnosti, ali i razvijaju kolektivnu svijest o problemima sa kojima se društvo suočava svakodnevno.

“Veoma je značajno da njegujemo altruizam i ne dozvoljavamo da postane zaboravljena vrijednost. Ovo je već druga godina kako se u našoj školi povodom 4.decembra organizuju humanitarne akcije na inicijativu učenika i nadam se da će ubuduće ovakvi projekti iz godine u godinu bivati sve veći i uspješniji”, istakla je Jovović.

Ona, kao ni ostali predstavnici Učeničkog parlamenta, nijesu željeli da preciziraju koliko je novca prikupljeno, niti da medijski bude propraćeno uručivanje pomoći, jer im je, kako su kazali, osnovno da nekome pričine radost i pokažu koliko je važno biti human.

Gimnazijalci su i prošle godine prikupili novac i darivali novogodišnjim paketićima mališane koji su se liječili na Dječijem odjeljenju nikšićke bolnice i štićenike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.