"Bubulj" snimio barsko kulturno blago na obje obale

Direktor TO Bar Emil Kukalj ovijenio je da je ovo "uspješna priča" i napomenuo da su u TO prepoznali značaj promocije Bara preko videa "koji je danas jedan od najpopularnijih načina promocije"
168 pregleda 0 komentar(a)
Magical Bar, spot, Foto: Printscreen (YouTube)
Magical Bar, spot, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.12.2018. 08:15h

Nevladino udruženje "Bubulj" promovisalo je sinoć dva atraktivna video-spota pod nazivom "Magični Bar-morska i jezerska strana". Dvoipominutni spotovi rezultat su "Bubuljevog" projekta “Magični Bar” koji je finansirala TO Bar na osnovu javnog poziva za valorizaciju kulturne baštine. i promocije kulturnih dobara na teritoriji Opstine Bar.

Za ove spotove je iskorišćena kompozicija "Za moje cure" Momčila Zekovića Zeka sa njegovog albuma "Džep sa tajnama“, a iza spotova stoji ekipa "Bubulja“ u sastavu Dejan Senić, Branko Maljević, Aleksandra Bojić, Danila Pervov, Igor Perčobić, Veselin Ivanović, Đorđe Bracinac i Dragan Nana Profaca.

Na promociji spotova, Aleksandra Bojić koja je u "Bubulju" scenarista, istaklaje da je ova NVU sa TO Bar do sada uvijek profesionalno sarađivala i snimila mnogo filmova o Baru, počev od prvijenca, filma „Video-razglednice Bara“ urađenog u vrijeme „kada nije bilo HD, Go pro kamera“, pa preko filma o Starom Baru 2008. "kojim smo postali dio njegove istorije“

"Od filmova dugih 55 mimuta stigli smo do ovih pet minuta u kojima su sadržani vijekovi, različite kulture, civilizacije, čovjekove potrage za smislom i konstantnom pomjeranju granica. Kroz ove video spotove vidjećete kakva je naša spoznaja Bara. Radujem se svakom turisti koji će zbog ovoga voljeti da ovdje dođe, a i zbog naših gtađana koje će spotovi podsjetiti kakvo blago posjedujemo i da moramo da ga čuvamo. Naša jezerska i morska priča ratlikuju se po boji i atmosferi, ali, ujedinjene su u jedinstvenom stiiu. 'Bubulj' ide u korak sa vremenom, pratimo trendove, nova je tehnika, ali ostaje isto ono što volimo-ovo što tadimo i naš Bar", rekla je Bojić.

Direktor TO Bar Emil Kukalj ovijenio je da je ovo "uspješna priča" i napomenuo da su u TO prepoznali značaj promocije Bara preko videa "koji je danas jedan od najpopularnijih načina promocije".

"Prepoznali smo ovaj projekat i finansirali ga kroz javni pozivz avalorizaciju kulturne baštine. Vjerujemo da ćemo i ubuduce imati ovako uspješnih projekata i da ćemo ovo moći da koristimo na društvenim mrežama, , našem veb sajtu i sajmovima . Kulturn a baština dovodi goste i kada vrijeme nije lijepo kao ljeti, a Bar obiluje kulturnim spomenicima koji imaju i veliki međunarodni značaj", dodao je Kukalj.

Osnivač "Bubulja" Dejan Senić zahvalio je ekipi koja je uradila spotove i TO Bar.

Bonus video: