Biciklo.me osvojilo nagradu za volonterizam: Doprinijeli razvoju Podgorice

Diplome za volonterski angažman i doprinos realizaciji programa dobili su i volonteri nacionalnog volonterskog servisa ADP „Zid“: Snežana Bođanin, Maša Kljajević, Petar Čolić, Petar Pavličić, Mina Kalezić i Natalija Bošković
66 pregleda 0 komentar(a)
Biciklo.me, volonteri, Foto: Milica Đurović
Biciklo.me, volonteri, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 04.12.2015. 15:29h

Organizacija „Biciklo.me“ osvojila je godišnju nagradu za razvoj volonterizma, a nagradu za volontera godine osvojio je Petar Šundić, koji je zaslužan za poboljšanje kvaliteta i organizacije „Bedem festa“ u Nikšiću.

Asocijacija za demokratski prosperitet „Zid“, danas je povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, uručila nagradu ovoj organizaciji čije su volonterske aktivnosti podstakle izgradnju biciklističke staze u Podgorici i značajno uticale na razvoj grada.

„Ova organizacija je, ove godine, dominanto uticala da grad Podgorica počne dobijati neke nove kosture savremenog i održivog centra“, kazao je izvršni direktor ADP „Zid“, Igor Milošević.

ADP „Zid“ je, već devetu godinu za redom, u partnerstvu sa Fondacijom Petrović Njegoš, pored nagrade za doprinos volonterizmu, dodijelila i nagradu za volontera godine.

Posebnu nagradu za solidarnost u civilnom sektoru, ADP „Zid“ je ove godine dodijelio Crnogorskom ženskom lobiju.

Diplome za volonterski angažman i doprinos realizaciji programa dobili su i volonteri nacionalnog volonterskog servisa ADP „Zid“: Snežana Bođanin, Maša Kljajević, Petar Čolić, Petar Pavličić, Mina Kalezić i Natalija Bošković.

Da je zakon ispoštovan, nagrađeni bi platili kazne

Milošević je rekao da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, među prvima u regiji, prije sedam godina, usvojilo Strategiju razvoja volonterizma.

„To je čini mi se jedina dobra vijest koja je došla iz resornog ministarstva... Svaki naredni korak donosioca odluka obeshrabruje volontiranje“, kazao je Milošević.

On je istakao da zakon reguliše „čudan“ oblika rada bez naknade. Izmjenama zakona, ove godine su uvedene kaznene odredbe.

„Siguran sam da su svi... dobitnici ovogodišnjih nagrada, koji su jedan od najsvjetlijih primjera dobrog odnosa prema zajednici, po važećem zakonu, zaslužuju kaznu koja je u rasponu od pet do 20 hiljada eura“, rekao je Milošević.

Bonus video: