Iselili porodicu Došljak uz kuće: "Imam 37 godina staža i ne dobijam ništa"

Došljak je sa dva sina 24 godine živio u baraci koja je nekada bila u vlasništvu Željeznice. Baraka mu je prećutnim dogovorom data na korišćenje kako bi uvijek bio dostupan za rad na kontaktnoj mreži
120 pregleda 41 komentar(a)
Zoran Došljak (Novine)
Zoran Došljak (Novine)
Ažurirano: 03.12.2015. 19:54h

Službenici Komunalne policije iselili su juče porodicu radnika Željezničkog prevoza CG, Zorana Došljaka iz kuće na Tuškom putu. Komunalna inspekcija je, prema riječima Došljaka, sa iseljenjem počela oko 10 časova i 25 minuta.

„Ja protiv države ne mogu“, rekao je Došljak.

Nakon što je objekat prešao u vlasništvo Glavnog grada, porodici Došljak je naloženo da se iseli. Na tom mjestu predviđena je izgradnja treće zgrade za penzionere, a odlukom gradske uprave predviđeno je rušenje sazidane kuće.

Skromno pokućstvo iznijeto je na livadu pored kuće, a vidno potrešen Došljak rekao je da će stvari zapaliti ukoliko neko odluči da ih prisvoji.

„Ja ne tražim ništa mimo naroda, nego svoje. Imam 37 godina radnog staža i ne dobijam ništa“, naglasio je Došljak.

Došljak je sa dva sina 24 godine živio u baraci koja je nekada bila u vlasništvu Željeznice. Baraka mu je prećutnim dogovorom data na korišćenje kako bi uvijek bio dostupan za rad na kontaktnoj mreži.

Preduzeće u kojem Došljak radi skoro četiri decenije, ponudilo mu je, tvrdio je ranije, samo kamion za selidbu.

„Željeznica ima praznih stanova koliko oće, ali su digli ruke od toga“, kazao je Došljak.

Iz PG biroa saopšteno je da su predstavnici gradske uprave ponudili privremeno rješavanje stambenog pitanja, što je Došljak odbio.

„Prilikom razgovora sa predstavnicima gradske uprave Zoran Došljak je i sam konstatovao da Glavni grad nije u obavezi da njegovoj porodici riješi stambeno pitanje, već da je za to nadležno preduzeće u kojem radi“, saopšteno je iz PG biroa.

Bonus video: